Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Govern d’ERC-AM i PSC-CP aprova el nou cartipàs comarcal, enfocat en l’aprofitament dels Fons Nuclears

1 agost 2023 · Noticies

Imatge del primer plenari de la nova Corporació 2023 - 2027, presidit per Francesc Barbero.

Imatge del primer plenari de la nova Corporació 2023 – 2027, presidit per Francesc Barbero.

El primer Ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre presidit per Francesc Barbero ha aprovat el nou cartipàs del Govern comarcal d’ERC-Acord Municipal i PSC-Candidatura de Progrés (CP), que s’estructura en tres grans àrees: l’Àrea Econòmica, l’Àrea Ciutadana i els Serveis al Territori, seguint en la “línia continuista” anunciada ja en la seva investidura. “Sense perdre de vista les polítiques i serveis que el Consell presta a la ciutadania de la comarca, arranquem amb el deure i l’obligació de fer el millor aprofitament possible dels Fons Nuclears”, ha dit Barbero, posant l’accent en el desenvolupament econòmic de la comarca i l’arribada imminent d’inversions per fer front al tancament dels dos reactors nuclears de la comarca, la gran prioritat de la legislatura.

En el nou organigrama de Govern, al capdavant de l’Àrea Econòmica hi haurà el socialista Carlos Trinchan, vicepresident 4t del Consell, qui s’ocuparà de la conselleria de Promoció Econòmica, coordinant les polítiques de desenvolupament econòmic a la Ribera amb els republicans Joan Juncà, responsable de Treball i Empresa, i Vanessa Serrano, consellera de Turisme, Comerç i Producte Local. A la Comissió Especial de Comptes, presidida per Barbero, hi haurà el portaveu de tots els grups comarcals, amb vot ponderat: els dels dos partits que conformen el Govern, Jesús Álvarez per part d’ERC-AM i Josep Jaimot del PSC-CP, i els dos portaveus de l’oposició, Rubén Biarnés de Junts i Maria del Carmen Lleixà de XTU.

Organigrama comarcal 2023 -2027.

Pel que fa a l’àrea de Ciutadania, serà dirigida per la republicana Blanca López, vicepresidenta 5a i consellera de Serveis Socials, qui liderarà les polítiques de ciutadania amb dos companys de grup: Maria Rosa Garcia, vicepresidenta 6a i nova consellera de Joventut, Igualtat, Feminismes i Salut; i Òscar Fortunyo, que es farà càrrec d’Educació, Associacions i Esports.

La tercera de les Àrees de Treball per la comarca serà la de Serveis al Territori, pilotada pel vicepresident 3r, Jesús Álvarez, conseller de TIC i Hisenda, una àrea de la qual també pengen les carteres de Consum i Habitatge, en mans del socialista, i vicepresident 1r, Josep Jaimot; i les competències a càrrec de dos republicans: Eduard Cavallé, conseller de Transició Energètica i Serveis Tècnics; i Núria Morera, que liderarà la implantació del nou contracte de la gestió de residus des de la conselleria de Medi Ambient, a més d’ocupar la conselleria de Cultura, la vicepresidència 2a del Consell i ser la portaveu del Govern comarcal.

 

Ple i Junta de Govern

El president Barbero, amb el vicepresident 1r Jopep Jaimot i la vicepresidenta 2a, i portaveu del Govern, Núria Morera.

El Ple, que es continuarà reunint de manera ordinària el darrer dimecres de cada mes, va aprovar també la composició de la Junta de Govern (JdG) comarcal, que es reunirà un dimarts al mes, manté les seves competències, ara presidida per Francesc Barbero, que amb el seu company de grup Jesús Álvarez són els dos únics consellers d’ERC-AM que ja formaven part d’aquest òrgan. Entren com a nous integrants de la JdG els dos consellers i vicepresidents socialistes Josep Jaimot i Carlos Trinchan, i les tres vicepresidentes republicanes: Núria Morera, Blanca López i Maria Rosa Garcia.

En aquesta sessió del plenari ja han participat els 19 consellers i conselleres que conformen la nova Corporació comarcal 2023 – 2027, després que ha pres possessió del seu càrrec la miravetana Maria del Carmen Lleixà Armengol, única representant del grup comarcal de XTU, que no va poder assistir al primer ple de la X Legislatura el 19 de juliol passat, i ahir va prometre el seu càrrec davant el secretari i la resta d’electes de la institució comarcal.

El president va agrair la col·laboració mostrada pels dos grups de l’Oposició, Junts i XTU, que es van abstenir en la majoria de les votacions del nou organigrama comarcal. Entre aquests nomenaments, la de la gerència del Consell Comarcal de la Ribera, que continuarà ocupada per Judit Masip. També es van aprovar les retribucions, mantenint-se les mateixes xifres que el mandat anterior.

La miravetana Maria del Carmen Lleixà, de XTU, durant la presa de possessió del seu càrrec comarcal.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: