Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Gairebé 2 mil infants i joves gaudeixen aquest estiu d’una variada oferta de lleure a tots els pobles de la Ribera

28 juliol 2023 · Noticies

Fins a 1.967 infants i joves han canviat aquest estiu les aules de l’escola i l’institut per alguna de les nombroses activitats de lleure que s’organitzen en aquesta època de l’any a la Ribera d’Ebre: casals d’estiu, colònies, campus esportius, acampades, camps de treball… L’àmplia oferta cobreix tot el territori riberenc i mobilitza, també, a més d’un centenar de monitors, unes xifres que any rere any van a l’alça, sent també atractives per a usuaris que viuen fora de la comarca, però passen els estius en algun dels pobles riberencs, o per als qui participen en algun dels torns de l’Estiu és teu del Xanascat, al Mas de la Coixa, i altres campaments en entorn naturals.

La directora del casal de Móra, Xènia Allende, durant la visita de la tècnica comarcal de Joventut, Jose Piñol.

Un any més, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a través de l’àrea de Joventut, ha fet el seguiment de l’oferta estival a la comarca per comprovar el compliment del decret 267/2016 que regula les activitats de lleure per a menors fora del període lectiu escolar. La tècnica de Joventut, Jose Piñol, encarrega de les 17 visites d’inspecció fetes aquest mes de juliol, destaca l’alta participació en les activitats organitzades i la importància de l’educació en el lleure: ”Darrere de totes les activitats hi ha projectes educatius que fomenten l’aprenentatge i la convivència més enllà de l’escola, i els responsables de les activitats fan un gran servei. Gestionar tants infants, que els són nous, és tot un repte”.

 

El casal de Ginestar, amb activitats entorn dels tòtems.

Projectes educatius ben variats

Les temàtiques treballades han estat molt diverses, a tots els pobles de la comarca, organitzades per ajuntaments o entitats de lleure, moltes d’elles amb el suport del Consell a través del programa Temps per cures del departament d’Igualtat i Feminismes. Així, Tòtem de tribus, costums i maneres de viure ha estat el fil conductor per treballar en equip i amb valors als casals de Riba-roja, Garcia, Vinebre, Miravet, Ginestar, Tivissa i Rasquera, que avui s’han acomiadat amb una nit d’acampada i una trobada conjunta a Vinebre, després d’un casal d’estiu que “ha donat molt de joc”, diu una de les directores, Eva Masedo, i on els més petits reconeixen haver-ho passat “molt bé cada dia, m’ha agradat tot”, diu l’Helena Alcaide d’Altafulla, que amb 10 anys “no canviaria els estius al poble per res del món”.

Imatge del taller de cuina saludable que han fet aquest estiu al casal de Flix.

A Garcia i a la Torre dels Espanyol, el casal ha girat entorn els 4 elements; a la Palma d’Ebre els infants han fet activitats sobre alimentació saludable i hàbits; i a Flix els 5 sentits han estat protagonistes de les activitats proposades per passar tots els matins amb amics al casal municipal. En el cas de Móra d’Ebre, el cinema i diferents pel·lícules han estat l’excusa perfecta perquè la canalla gaudís de “molts jocs, matins a la piscina, estones de descans i molta diversió, a un altre ritme del que marca l’escola la resta de l’any, però també aprenent molt”, explica la seva directora, Xènia Allende, responsable de l’Esplai Treu Banya. A Benissanet, els més petits han gaudit d’un casal esportiu.

Pel que fa a Ascó, amb el lema Crem un poble, aquest estiu els infants han fet propostes i activitats en diferents àmbits del que seria el seu poble ideal i, en la mateixa línia, a Móra la Nova el casal ha estat tota una descoberta per donar a conèixer el poble als nens i nenes que hi han participat.

 

Fins a l’11 d’agost es fan activitats

Visita de representants institucionals, avui, al Mas de la Coixa.

La majoria de les 48 activitats de lleure que s’organitzen aquest estiu a la Ribera d’Ebre han finalitzat aquest divendres, tot i que algunes encara s’allargaran fins a l’11 d’agost, quan es donarà per finalitzada la campanya d’estiu 2023. A més de casals, també s’han fet diferents torns d’acampada a Llaberia, on s’ha organitzat un dels tres camps de treball que es fan a la comarca, junt amb el d’Ascó, recuperant les trinxeres del Calvari, i el de Riba-roja. No han faltat tampoc campus de futbol i colònies a Ca Manxol de Rasquera, les colònies de Tria’t l’estiu a Flix i les esportives que organitzat Xanascat al Mas de la Coixa, un alberg que aquest matí ha rebut la visita de la directora general de l’Agència Catalana de Joventut, Laia Girós, i dos dels directors dels serveis territorials a les Terres de l’Ebre: Laia Gómez, de Joventut, i Juan Manuel Jaramillo, de Drets Socials, acompanyats de representants comarcals i de l’Ajuntament de Móra la Nova.

Joves d’arreu del país a les colònies del Mas de la Coixa, a Móra la Nova.

Imatge del campus de futbol a Rasquera i Ginestar.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: