Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell promou la conciliació de més de 400 famílies riberenques amb el programa ‘Temps per cures’

2 febrer 2023 · Noticies

Més de 400 famílies de la Ribera d’Ebre s’han beneficiat ja del programa Temps per cures, una de les polítiques públiques en clau de gènere que s’han impulsat els darrers dos anys a la comarca a través de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes del Govern català.

L’objectiu és avançar en la coresponsabilitat pública vers les cures proporcionant temps per a la conciliació personal i laboral, especialment per a les dones, que són qui en la majoria dels casos s’encarreguen dels infants. Per fer-ho possible, el Consell té un conveni amb els 14 ajuntaments de la Ribera i l’EMD la Serra d’Almos per dotar-los de recursos econòmics que els permeten oferir i ampliar els serveis de cures per als nens i nenes de la comarca fora de l’horari escolar. El programa prioritza l’accés als col·lectius més desfavorables, com aquells qui a més de fills tenen altres familiars a càrrec que requereixen de cures a casa.

Més de 700 infants riberencs beneficiats

A partir d’ara, les activitats de ‘Temps per cures’ es visualitzaran amb la imatge del programa, que es farà arribar a tots els ajuntaments.

Fins a la data, Temps per cures ha invertit a la Ribera d’Ebre 110.174,40 euros, la majoria dels quals s’han destinat a reforçar l’oferta d’activitats municipals destinades a nens i nenes de 0 a 14 anys, reduint el cost per a les famílies. A més, s’han posat en marxa noves activitats: el campus multiaventura de l’estiu de Tivissa i els tallers d’oficis que es vam fer a l’agost a Rasquera; i, en el cas de la Serra d’Almos, el programa ha permès organitzar per primera vegada un casal d’estiu i tallers creatius durant els dies de vacances escolars del pont de desembre.

La majoria dels ajuntaments riberencs han destinats aquests ajuts a mantenir els casals municipals d’estiu. És el cas d’Ascó, Ginestar, Miravet, Riba-roja, la Torre de l’Espanyol, Vinebre, Móra la Nova, Rasquera, Tivissa i Flix. A Flix també ha servit per finançar les colònies d’estiu i a Móra d’Ebre, el casal de Nadal. A més, tres ajuntaments els han dedicat a sufragar el cost del servei d’acollida a l’escola, ampliant així l’horari lectiu: Benissanet, Garcia i la Palma.

El primer any va beneficiar 684 infants de la Ribera: 311 nenes i 373 nens, una xifra que superarà els 700 en el seu segon curs en funcionament. A més, a partir d’aquest any 2023 la franja d’edat dels infants que es poden veure beneficiats pels serveis de cures s’amplia fins als 16 anys.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: