Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Ple del Consell renova catorze dels dinou consellers aquest dimecres en la Constitució de la nova Corporació 2023 – 27

18 juliol 2023 · Noticies

Imatge de la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a Móra d’Ebre.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre convoca aquest dimecres, a les 7 de la tarda, el Plenari en sessió extraordinària per constituir la Corporació de l’ens per la nova legislatura 2023 – 2027, de la qual formaran part 19 dels càrrecs electes de la Ribera que han recollit la seva acta a la Junta Electoral Provincial de Tarragona, després dels resultats obtinguts a les eleccions municipals del 28 de maig. Un cop constituïts els ajuntaments al juny, com estableix la Llei d’organització comarcal de Catalunya, és el torn d’iniciar la X Legislatura dels ens comarcals arreu del país.

Tan sols repeteixen en el càrrec cinc dels 19 consellers comarcals que divendres passat estaven al Ple amb el qual es va acomiadar l’anterior Corporació, presidida per Gemma Carim. Són el flixanco Francesc Barbero i el moranovenc Jesús Álvarez, que aquests quatre darrers anys formaven part del grup comarcal d’ERC – AM; Marina Rojals, de la Palma, i Josep Solé, de Flix, per part de Junts, i Maria del Carme Lleixà, de Miravet, qui fins al divendres era l’única adscrita a Agrupació Electors.

La resta dels 14 regidors electes de la Ribera que estaran al Ple del Consell formen part d’una de les quatre candidatures polítiques han obtingut representació comarcal a la Ribera: Acord Municipal (ERC-AM), que tindrà 9 membres al nou Consell; Compromís Municipal (Junts-CM), que en tindrà 7; 2 socialistes de Candidatura de Progrés (CP); i un membre per part dels municipalistes Per tu (XTU).

 

Qui seran els nous consellers del Ple comarcal?

Així, a part de Barbero i Álvarez, per part d’Acord Municipal prendran possessió del seu càrrec de conseller aquest dimecres Òscar Fortunyo de Móra d’Ebre, Núria Morera de Benissanet, Joan Juncà de la Torre de l’Espanyol, Blanca López de Garcia, Maria Rosa Piñol de Riba-roja d’Ebre, Eduard Cavallé de Tivissa i Vanessa Serrano de Miravet.

A Marina Rojals i Josep Solé, adscrits a Compromís Municipal, se sumaran com a consellers Marcel Sabaté de Ginestar, Jaume Agustí de Riba-roja d’Ebre, Rubén Biarnés de Móra d’Ebre, Maria Àngels Llombart de Rasquera i Maria Pilar Rams de Vinebre.

Pel que fa a Candidatura de Progrés, hi entraran Carlos Trinxan de Móra la Nova i Josep Jaimot d’Ascó.

I quant a la candidatura XTU, tindrà un representant al Plenari comarcal, però la seva delegada, Maria del Carme Lleixà, ha excusat la seva assistència en aquesta primera sessió i prendrà possessió del càrrec en el pròxim ple.

 

Protocol per l’elecció del President i els consellers

Tots ells han presentat la seva acta de la Junta Electoral al Consell Comarcal per poder jurar o prometre el càrrec comarcal, un acte a títol individual que es durà a terme un cop constituïda la Mesa d’Edat, formada en aquesta ocasió per l’electe de més anys, Josep Solé de Flix, i la més jove, Marina Rojals de la Palma, encarregats de verificar les credencials dels nous consellers abans que formin part oficialment de la Corporació.

Tot seguit, s’estrenaran en aquest mandat votant a mà alçada al president de la X Legislatura del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. I la sessió, oberta al públic, acabarà amb l’acte d’investidura de qui serà el setè electe riberenc que ocuparà la Presidència de l’ens en els seus 35 anys d’història, prenent el relleu a Gemma Carim i Gironès (2015-2023), Jordi Jardí i Pinyol (2011-2015), Bernat Pellissa i Sabaté (2009-2011), Josep Solé i Arnal (2005-2009), Pere Muñoz i Hernández (2003-2005) i Santiago Campos (1988-2003).

El nou organigrama de Govern s’aprovarà en una sessió plenària prevista per al dimecres 26 de juliol, quan entre altres assumptes també quedaran constituïts formalment els grups polítics comarcals.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: