Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El darrer Ple comarcal de la legislatura reconeix la visió de “consens” i “comarca” de la presidenta sortint Gemma Carim

14 juliol 2023 · Noticies

Gemma Carim ha estat la primera dona que ha presidit el Consell Comarcal de la Ribera, des de 2015 i fins avui.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha celebrat, aquest migdia, el darrer Ple de la legislatura 2019-23, l’última sessió que presidia Gemma Carim després de 8 anys al capdavant de la institució, i d’una llarga trajectòria política dedicada a la Ribera d’Ebre, 16 anys, tant al Govern com a l’Oposició.

El darrer discurs institucional de qui ha estat la primera dona a presidir el Consell Comarcal riberenc ha tingut paraules d’agraïment “immens” al suport rebut per part dels diferents gerents, consellers i tècnics comarcals a l’hora de desenvolupar les seves funcions al capdavant de la institució tots aquests anys, destacant que “han estat 8 anys de poc soroll intern i això ha facilitat molt la feina”.

L’últim discurs de Gemma Carim com a presidenta del Consell Comarcal de la Ribera ha acabat amb l’aplaudiment unànime dels assistents.

La “figura de consens” i “la visió de comarca” de qui ha compaginat durant aquest temps la presidència del Consell amb l’alcaldia de Vinebre, un dels pobles petits de la Ribera, li han valgut el reconeixement unànime de tots els consellers que avui acomiadaven la legislatura 2019-23 a la Sala de Plens. Tots els presents han aplaudit la que és l’última intervenció de Gemma Carim en la política activa de la comarca, una exposició de caràcter personal que ha acabat animant als assistents a “seguir treballant per una comarca que estimem tots”. En un torn de paraula improvisat, els consellers que han parlat han coincidit en reconèixer el tarannà conciliador i el llegat de “bona entesa” que deixa la presidenta sortint.

“Una legislatura molt diferent”

D’esquerra a dreta, Teresita Agné, Francesc Barbero, la gerent i el Secretari comarcal, Gemma Carim i, a la seva dreta, Jesús Álvarez.

En una legislatura atípica, que ha salvat dificultats com el gran incendi del juny de 2019 i la pandèmia de la COVID, Gemma Carim ha fet menció especial al “tàndem perfecte” amb el vicepresident Jesús Álvarez; “l’esforç” al davant de l’Àrea de Serveis Socials i el “suport emocional” de la consellera Teresita Agné; “la seguretat” aportada pel secretari de l’ens; i “la professionalitat” dels qui han ocupat la gerència del Consell durant els 8 anys que ella ha estat presidenta, aportant-li “tranquil·litat” en una primera etapa, el “mestratge en capacitat de treball, visió, feina en equip i empenta” de qui l’ha acompanyat com a gerent gairebé tota aquesta segona legislatura, fins al novembre de 2022, quan va agafar el relleu una tècnica comarcal de qui n’ha remarcat “el maratonià esforç per posar-se al dia”, així com “el recolzament, la confiança i el toc d’humanitat” que li ha transmès aquests darrers últims mesos.

Només 5 consellers continuen al Ple del Consell Comarcal

Carim ha repassat molt breument la dedicació dels companys. Dels 19 consellers, 14 no continuaran després de la constitució del nou plenari, entre ells, a més de Carim, noms històrics de la política riberenca, que han format part del Ple Consell en diferents períodes, com Lourdes Pena de l’EMD la Serra d’Almos i el riba-rojà José Luís Aparicio, únic conseller avui que també va formar part del primer Consell, l’any 1988, quan es van crear les institucions comarcals al país, i qui també es retirava de la vida política en el ple comarcal d’aquest migdia.

El ple ha aprovat les darreres actes, tancant la legislatura, abans de la sessió per investir nou Plenari i president.

La d’avui era també la darrera sessió al Plenari comarcal per a Sixte Melchor, que en formava part des de 2011; així com de sis consellers que hi han estat les dues darreres legislatures: Sergi Borràs, Teresita Agné, Jesús Benaiges, Julio Roca, Cinta Agné i Montse Latorre; i de quatre més   que n’ha estat només aquesta legislatura: Meritxell Margalef, María José Alcoberro, José Manuel Ramos i Amadeu Pros, que va deixa l’acta setmanes enrere per incompatibilitats amb el càrrec.

Els que sí que continuaran tenint veu en les polítiques comarcals seran Francesc Barbero, Jesús Álvarez, Marina Rojals, Josep Solé i Mari Carmen Lleixa. Tots cinc prendran de nou possessió del seu càrrec com a consellers de la Ribera d’Ebre en el Ple de Constitució que, el pròxim dimecres, 19 de juliol a les 7 de la tarda, iniciarà a un nou mandat comarcal.

Escolta l’audio del darrer discurs de Gemma Carim com a presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre:

.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: