Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Ribera Orgullosa, primer acte comarcal de l’orgull LGBTIQ+, aquesta tarda a la plaça del Mercat de Flix

29 juny 2023 · Noticies

Cartell de la festa comarcal Ribera Orgullosa, un nou format per a l’acte institucional del 28J a la Ribera.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre celebra aquesta tarda, a partir de les 18.30 h, la Ribera Orgullosa, el primer acte comarcal de l’orgull LGTBI+, que es farà a la plaça del mercat de Flix. La iniciativa, promoguda des de l’Oficina Jove i l’Àrea de Feminismes i Polítiques de Gènere del Consell Comarcal, i organitzada també per l’Ajuntament de Flix, vol expressar que “la Ribera d’Ebre és un territori on hi té cabuda tothom”, amb motiu de la commemoració del 28J Dia Internacional de l’Orgull que l’ens comarcal ve promovent des de fa anys, amb l’organització de tallers als instituts, murals reivindicatius i la tradicional hissada de la bandera de l’Arc de Sant Martí, que ahir lluïa al balcó principal de l’edifici del Consell, a Móra d’Ebre.

Enguany, però, la comarca estrena un nou format lúdico-festiu per donar visibilitat i sensibilitzar als veïns contra les discriminacions i agressions per raons d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere. Presentarà l’acte l’Àngela Caseras, una noia trans de Flix. Aquesta iniciativa forma part del Pla de Polítiques LGTBIQ+ del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre 2019-2023, i se suma a altres projectes pioners d’aquest col·lectiu, molt actiu a una comarca rural com la Ribera, on també hi ha el primer Punt Lila Irisat dins l’àmbit educatiu de les Terres de l’Ebre, en aquest cas a l’institut escola 3 d’abril de Móra la Nova.

En l’organització de la Ribera Orgullosa hi participen les entitats juvenils Sembrajoves de Flix, la Txavalada de Riba-roja d’Ebre, Ascopetejats d’Ascó i l’associació LGBTIQ+ les Arramblades de Tivissa; a més de l’Escola d’Arts Plàstiques i Disseny Gràfic Josep Cassadó de Móra la Nova, l’escola de Dansa Laura, i l’escola bressol municipal Pam i Toc i l’Associació de Dones de Flix.

Consulta aquí la galeria de fotos d’aquesta primera Ribera Orgullosa, a Flix:

Ampli programa d’activitats, per a tots els públics

  • De 18.30 h a 19.30 hores: Activitats simultànies, infantojuvenils i familiars, i per a tots els públics:

Conta contes a càrrec de l’Escola Bressol Municipal Pam i Toc de Flix, bingo musical a càrrec de les associacions de joves del territori, taller de pintada de pancartes a càrrec de l’associació de Dones de Flix, ballem per l’orgull amb l’Escola Dansa Laura, dues exposicions: “Encaixa la diversitat i la igualtat”, de la Universitat Rovira i Virgili, i una altra creada per l’Escola Municipal d’arts plàstiques i disseny de Móra la Nova, i també posarem un estand informatiu dels serveis en matèria d’igualtat que hi ha al consell.

  • A les 19.30 hores: Acte Institucional 28J a la Ribera d’Ebre 2023

Parlaments, benvinguda a càrrec de la regidora d’igualtat de l’Ajuntament de Flix, Vera Llombart. Lectura del manifest per part de les entitats juvenils de la comarca. La cloenda de l’acte anirà a càrrec de la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera, Gemma Carim.

Concert. La morenca Irene Porta Allenda posarà el punt final a aquest acte amb la seva actuació musical. Hi haurà un servei de barra a càrrec de les associacions de joves de la comarca.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: