Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre fa un balanç positiu de la primera cursa de drons al CoEbreLab, una cita pionera a les Terres de l’Ebre

19 juny 2023 · Noticies

El públic de la Ribera va poder gaudir de la cursa i descobrir la tecnologia del dron al Molló.

18 pilots d’arreu de Catalunya han participat aquest cap de setmana en la cursa de velocitat de la Lliga Catalana de Drons, celebrada dissabte a la nau 5G del polígon de Molló de Móra la Nova-Tivissa. Després d’un matí d’entrenaments a porta tancada per posar a punt els drons i conèixer el circuit proposat per aquesta cita de la Lligueta, a la tarda el públic va poder gaudir de l’espectacle que ofereix aquest disciplina de l’aeromodelisme, relativament nova i innovadora per l’ús de noves tecnologies, que aquest any 2023 recorre la geografia el país. La cita d’aquest dissabte ha estat la primera cursa de drons que se celebra a les Terres de l’Ebre, i és una de les 7 proves puntuables per a la Lliga Catalana que es disputen 24 pilots federats a la Federació Aèrea Catalana.

La Lliga Catalana de Drons aplega 24 pilots, dels quals 17 van competir a la prova del Molló.

A la classificació final, Albert Rosines, conegut com a Blessed, de Sant Sadurní d’Anoia, ha estat el guanyador de la cursa ebrenca; mentre, Isaac Massot, Ixaaqui, i Marc Bosch, Mr. Paito, tots dos pilots de Bordils (Girona), han ocupat el 2n i 3r lloc del pòdim del CoEbreLab.

La prova ha tingut també repercussió econòmica al territori, especialment en el sector de la restauració i turístic de Móra d’Ebre, Móra la Nova i Tivissa, on es van allotjar l’organització, els pilots i les seves famílies durant la seva estada a la comarca. Tot plegat, fa que se’n faci “una valoració positiva”, ja no sol perquè “permet desplegar l’estratègia tecnològica al voltant del dron” sinó també “per donar a conèixer la Ribera d’Ebre i atraure visitants als nostres pobles”, diu el vicepresident en funcions i responsable de l’Àrea TIC del Consell Comarcal, Jesús Álvarez.

 

Bones perspectives per al CoEbreLab Dron

I és que l’activitat del cap de setmana ha permès donar visibilitat a l’estratègia CoEbreLab Dron, en la qual el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre treballa, de la mà de la Fundació I2Cat i els socis tecnològics del laboratori d’innovació social i digital situat al polígon del Molló. És un pas més per consolidar aquest equipament, equipat amb les darreres tecnologies i propietat del Consell, com un emplaçament pioner i referent en recerca i innovació tecnològica, més enllà del que es fa a Barcelona i l’entorn de les grans ciutats.

Fins ara, el CoEbreLab es coneixia per les aplicacions al voltant de la tecnologia 5G, amb 8 projectes pilot en marxa a la nau comarcal en el seu primer any en funcionament, la qual cosa converteix l’Àrea 5G Rural Terres de l’Ebre en la més activa de les 9 on s’està desplegant aquesta estratègia per promoure aquesta nova tecnologia al país. També com a espai innovador i de coworking rural, on la Ribera d’Ebre ha estat pionera i model a Catalunya, España i Europa.

Ara, els responsables comarcals del CoEbreLab són optimistes pel que fa a les perspectives de creixement de la Ribera d’Ebre en aquest camp els pròxims anys, ja que “la innovació tecnològica requereix unes instal·lacions, un ecosistema de talent i una necessitat de formació de les quals ja disposem en el laboratori d’innovació social i digital del Molló, i hi podem donar resposta” afirma el dinamitzador del CoEbreLab, Albert Pujol.

 

Desplegament del dron, també en el sector públic

La nau del Molló és un espai diàfan de 2.000 metres quadrats, equipat amb la darrera tecnologia i una xarxa de seguretat per drons.

L’estratègia al voltant del dron es desenvolupa en tres àmbits d’actuació: l’aplicació en el sector de l’oci, amb les curses de drons com la d’aquest cap de setmana; en el món privat, al voltant d’empreses que testegen aplicacions en diferents sectors, com la indústria i l’agricultura, amb projectes pilot en marxa també al laboratori riberenc de la mà d’EbreDron; i les seves aplicacions en l’administració pública, en la qual el Consell Comarcal de la Ribera vol aprofitar la seva llarga trajectòria en la digitalització de serveis públics, reconeguda i referent al país.

A continuació, us deixem un resum de la cursa del Molló:

CoEbreLab de la Ribera d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: