Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal reivindica les polítiques sobre la diversitat en el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI

28 juny 2021 · Noticies

Aquest migdia, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha commemorat el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI, que se celebra cada 28 de juny. L’acte ha estat organitzat pel Servei d’Atenció Integral LGBT del Consell, Oficina Jove de la Ribera i l’Ajuntament de Flix davant un dels murals del projecte Tenim molta cara a Flix. Aquest és el títol d’un projecte que a través dels grafits amb imatges que interpel·len a la llibertat i diversitat de gènere pretén interpel·lar i dialogar amb l’espectador donant importància a allò que ens fa diferents. “S’han pintat murals en tots els pobles de la comarca, amb cares formades de dues meitats per mostrar la diversitat del col·lectiu. A més, a cada poble el color del mural escull un dels tons de la bandera LGBTI, amb la gamma cromàtica de l’arc de Sant Martí”, ha explicat Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Catorze dels murals han estat pintats del duo pictòric AlaSombra i el quinzè, a Ginestar, és obra de l’artista local Òscar Pino, tots amb el suport de cadascun dels ajuntaments i de les EMD.

Els murals funcionen de manera independent, però per comprendre’n el significat complet s’han de mirar en conjunt. Per això, al web www.riberaebre.org/tenimmoltacara s’ha habilitat un aplicatiu amb la geolocalització dels murals i una proposta de ruta. Aquesta, ha estat una acció conjunta de tots els ajuntaments de la Ribera d’Ebre que, sota l’etiqueta #alaRiberadEbreSomQuiVolemSer, mostra el compromís dels ens locals per aconseguir ser una comarca lliure de discriminacions diverses. 

Noves carpes del Punt Lila i Punt LGTBI  //  En el mateix acte el Consell Comarcal ha presentat la carpa que cedirà als ajuntaments perquè hi instal·lin el Punt Lila  i LGTBI en els actes que considerin oportú. Aquesta iniciativa penja del Protocol de Violència en Espais d’Oci de la comarca i en el qual s’hi han adherit tots els municipis. “En el cas de Flix volem instal·lar la carpa en els actes de la Festa Major, amb un equip de professionals que atengui consultes o qualsevol requeriment vinculat a les violències de gènere i LGTBI. També ens agradaria que aquest punt pogués funcionar en altres moments de l’any sota la gestió d’un equip de voluntaris”, ha comentat Vera Llombart, regidora d’Igualtat a l’Ajuntament de Flix.

D’altra banda, el Consell Comarcal i els pobles de la comarca també s’han adherit a la campanya  #elsCimsPelsDretsLGBTI, campanya que convida a fer-se una foto a un lloc emblemàtic de la Ribera d’Ebre, que pot ser un cim però també qualsevol altre lloc emblemàtic, de patrimoni natural o cultural.

Per tancar l’acte, dues representants de l’Associació de Joves Sembrajoves de Flix han llegit el manifest institucional. “Des de la Xarxa dolem reivindicar i defensar els drets del col·lectiu LGTBI, i atès que encara hi ha focus d’LGTBI-fòbia a casa nostra, fem una crida a les persones afectades a no callar i utilitzar els canals que tenen al seu abast en el nostre territori, i demanem a tota la ciutadania que s’impliqui en la defensa dels drets i llibertats de les persones LGTBI,  com a Drets Humans que són”, han reivindicat en la seva intervenció. Tot seguit, els participants a l’acte s’han desplaçat fins a Ca Don Ventura de Flix on s’ha projectat el vídeo resum de la ruta de grafits Tenim molta cara i el vídeo elaborat pels SAI de les Terres de l’Ebre La diversitat és riquesa, un vídeo que vol invitar a trencar els silencis i les etiquetes per poder viure amb llibertat, amb la participació de testimonis i els referents del col·lectiu LGTBI a les quatre comarques de l’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: