Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre reivindica el compromís municipalista per la igualtat de gènere

8 març 2021 · Noticies

Aquest migdia, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha commemorat el 8M Dia Internacional les Dones en un acte institucional telemàtic, que s’ha pogut seguir en directe a través d’internet. Una representació política i de personal tècnic de l’ens comarcal ha llegit el manifest consensuat per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). El document ha posat èmfasi en les conseqüències de la pandèmia de la Covid-19 “que està afectant sanitàriament, econòmica i social el nostre país i que agreuja les discriminacions i precarietat de les dones, així com la violència masclista en un context de convivència i confinament”. El manifest ha reclamat “la plena igualtat i acabar amb la bretxa salarial i tot tipus de violències masclistes i el compromís del municipalisme per seguir avançant en una veritable corresponsabilitat paritària i incorporar mirades de gènere en les polítiques públiques”.

“Hem de ser un país compromès amb la igualtat d’oportunitats i ens emplacem, juntament amb la resta d’institucions, els agents socials i les dones i els homes dels nostres pobles i ciutats, a fer-ho realitat”, ha llegit Gemma Carim, la presidenta del Consell Comarcal. El seu discurs ha acabat amb uns versos de la Cançó de fer camí de l’escriptora Maria Mercè Marçal: “Dins la pell de l’ona salada serem cinc-centes, serem mil. Perdrem el compte a la tombada. Juntes farem nostra la nit”.

Activitats fins a l’abril
Més enllà de l’acte institucional d’avui, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre han programat altres activitats per reivindicar el feminisme i la igualtat de gènere. I és que des d’ara i fins a l’abril, l’Oficina Jove de la Ribera d’Ebre i l’Àrea d’Igualtat del Consell Comarcal (SIAD-SAI) han organitzat un programa d’activitats que inclou, entre d’altres, dues xerrades a través de les xarxes socials (IG: @joventuriberadebre) sobre l’autoconeixement del propi cos. També s’ha organitzat un taller de creixement personal per a dones (inscripcions: ss6@riberadebre.org) i totes les entitats juvenils de la comarca s’han unit per dinamitzar les xarxes socials amb missatges feministes acompanyats de l’etiqueta #Riudecures.

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: