Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre dedica unes jornades al feminisme i la igualtat de gènere 

4 març 2021 · Noticies

El dilluns dia 8 de març es commemora el Dia Internacional la Dona Treballadora. Com cada any, el Consell Comarcal a la Ribera d’Ebre ha programat un acte institucional, amb la lectura del manifest promogut per l’Institut Català de les Dones. L’acte se celebrarà a les 12h i es podrà seguir de forma telemàtica des de l’enllaç https://meet.jit.si/Ribera8M. “La pandèmia de la Covid-19 ha posat en relleu de forma especialment punyent les greus discriminacions que encara s’exerceixen sobre les dones”, explica Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. “Les polítiques feministes i d’igualtat de gènere són cada cop més presents a l’administració. I després d’anys de treball i debat, sovint teòric, tinc la sensació que finalment hem pogut posar el fil a l’agulla, passar a la pràctica, implementar els protocols i promoure activitats com les previstes al voltant del Dia Internacional de la Dona Treballadora. És indiscutible que aquesta línia de treball és un dels grans eixos de les polítiques socials del Consell Comarcal”, conclou Tere Agné, consellera responsable del Servei Integral d’Atenció a la Dona.

De fet, més enllà de l’acte institucional del  Dia Internacional la Dona Treballadora s’han programat altres activitats per reivindicar el feminisme i la igualtat de gènere. I és que des d’ara i fins a l’abril, l’Oficina Jove de la Ribera d’Ebre i l’Àrea d’Igualtat del Consell Comarcal (SIAD-SAI) han organitzat un programa d’activitats que inclou, entre d’altres, dues xerrades a través de les xarxes socials (IG: @joventuriberadebre) sobre l’autoconeixement del propi cos. També s’ha organitzat un taller de creixement personal per a dones (inscripcions: ss6@riberadebre.org) i totes les entitats juvenils de la comarca s’han unit per dinamitzar les xarxes socials amb missatges feministes acompanyats de l’etiqueta #Riudecures. “Volem que aquesta iniciativa amb les entitats juvenils de la comarca sigui només el principi d’un projecte molt més ampli per treballar la igualtat de gènere, amb la coordinació de l’Oficina Jove, però amb la implicació de tot el teixit juvenil comarcal”, comenta Mireia Grangé, tècnica de joventut del Consell Comarcal.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: