Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Nova edició del ‘Mètode Grönholm a la Ribera’, un programa innovador per a la selecció de personal a les empreses

2 abril 2019 · Noticies

Quatre candidats es presenten a la fase final d’unes proves gens convencionals que ha organitzat una important multinacional per seleccionar i incorporar un nou treballador a l’empresa. En la trobada, els aspirants demostraran a què estan disposats a renunciar i a què no per aconseguir la feina, en una situació que aflora sentiments, expectatives, objectius professionals, ambicions… Fins aquí l’argument d’una coneguda obra de teatre: El mètode Grönholm, que ha voltat per escenaris de tot el món i ha estat portada també al cinema.

Com en aquesta obra de Jordi Galceran i desprès de l’èxit aconseguit en la primera edició l’any passat, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aposta per realitzar una nova edició del Mètode Grönholm a la Ribera, una dinàmica de selecció de personal basada en les competències, mitjançant un enfocament pràctic. El programa ofereix a les empreses riberenques millorar la recerca de personal quan es vol cobrir una vacant. Aquesta acció forma part de la tasca de suport a l’activitat empresarial i la diversificació econòmica que impulsa el Ribera d’Ebre VIVA, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Al 2018, primera vegada que es va dur a terme aquest programa, les empreses participants destacaren que “els va servir per prendre consciència de la importància de reflexionar sobre quina és la necessitat real que té una empresa abans de contractar, i gràcies a la sessió grupal, van poder visualitzar clarament que sovint una persona pot ser molt bona per una cosa i un altre, per una altra cosa, trencant així la creença que qualsevol persona pot fer qualsevol feina, per molt senzilla que a vegades pugui semblar”, diu la tècnica comarcal Serrat Ramon. Les empreses van valorar-lo amb una puntuació mitjana de 3,6 sobre 4, i el 75% recomanaria a una altre empresa que hi participés.

Trobar la persona més adequada per a l’empresa

Imatge de la primera edició del programa.

Les empreses riberenques que vulguin formar part d’aquest programa de selecció participaran en un cas pràctic en el qual simularan que busquen una persona per treballar a la seva empresa. L’experiència els servirà d’exemple per poder després aplicar-la en la recerca d’altres perfils. Hi ha plaça per a cinc empreses de la comarca i el termini per apuntar-se finalitza el 23 d’abril.

Entre els mesos maig i juny, la tècnica comarcal de suport a l’empresa realitzarà un mapa ocupacional per a cada empresa participant, individualment, una eina que permetrà fer un estudi personalitzat de les seves necessitats per conèixer les competències transversals que ha de tenir la persona que ha de cobrir el lloc de treball. Fins a la data, s’han fet més de 50 mapes ocupacionals dels perfils professionals més demandats per l’empresariat de la Ribera d’Ebre.

El cas pràctic es realitzarà a finals de juny, amb una sessió grupal en què es farà una simulació d’entrevista per competències per trobar la persona candidata idònia, utilitzant el mapa ocupacional i dinàmiques similars a les que es fan servir sobre l’escenari en l’obra El mètode Grönholm. Les persones que volen aconseguir el lloc de feina seran participants del Dispositiu d’Inserció Sociolaboral Ribera d’Ebre VIVA que estan en recerca activa de feina.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: