Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Suport a la mobilització del Comitè d’Empresa per reclamar la creació de l’empresa pública que ha de gestionar l’Hospital Comarcal de Móra

12 desembre 2018 · Noticies

Representants dels treballadors, avui durant la concentració.

Una àmplia representació política del territori ha donat suport avui a la convocatòria que ha fet el Comitè d’Empresa de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre per reclamar, un cop més, que la gestió d’aquest equipament sanitari bàsic per a les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat recaigui en el territori, i deixi així d’estar supeditada a l’Ajuntament de Reus, que controla la societat Gestió Comarcal Hospitalària SA (GECOHSA), gestora actual del centre riberenc. Denuncien que novament, com ja es va fer l’any 2016, es vulguin fer servir les reserves de l’hospital de Móra per tapar el dèficit que arrossega l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

Així, representants dels treballadors han iniciat avui a les 9 del matí una concentració de 24 hores al vestíbul de l’hospital, que s’allargarà fins demà al matí. Les proclames són clares: ‘Defensem lo nostre’. ‘Per un hospital digne, inversions ja’. ‘Per unes millors condicions professionals i laborals’, ‘Prou espoli’. ‘Marxem de Reus’. Fins allí s’han desplaçat els presidents dels tres Consells Comarcals, alcaldes, consellers i representants del teixit social, econòmic i sindical del territori. “Prou ja. Necessitem que es confirmi la creació de l’empresa pública que gestionarà l’hospital des del nostre territori i es posi data”, ha dit el representant dels treballadors, Jose Manuel Domínguez, que ha titllat les instal·lacions actuals com de “museu arqueològic de la Sanitat” davant la falta d’inversions que acumula l’hospital de la Ribera.

A més, els treballadors ja han anunciat que aquest divendres abandonaran el Consell d’Administració de GECOHSA, com a “mesura de pressió per evitar un nou espoli”, ja que “les reserves són els estalvis que ha acumulat Móra per la falta d’inversions i la precarietat laboral dels seus treballadors”.

En el darrer ple del Consell Comarcal, fa dues setmanes, tots els grups comarcals ja van votar una moció a favor del canvi de gestió de l’hospital comarcal. Podeu veure el posicionament comarcal en aquest enllaç.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: