Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal reclama un cop més la gestió i les inversions pendents per a l’Hospital Comarcal de Móra

28 novembre 2018 · Noticies

El Ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre  ha aprovat avui una moció sobre el futur de la gestió i les inversions que té pendents l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, després que els grups comarcals de Convergència, ERC i PSC consensuessin una postura unitària la setmana passada per reclamar, un cop més, que sigui una empresa pública 100% propietat del Servei Català de la Salut (CatSalut) qui gestioni aquest equipament hospitalari. La iniciativa, que també reclama les inversions i manteniments urgents pendents de fer al centre riberenc, vol fer front al que es considera “un dels pitjors moments de la història” de l’hospital comarcal, per “culpa de la greu manca d’inversió crònica per part de SAGESSA”, l’empresa municipal de l’Ajuntament de Reus que controla la societat Gestió Comarcal Hospitalària SA (GECOHSA), gestora del centre riberenc.

Des del Consell, es reclama que la gestió i administració de l’equipament es realitzi des del mateix territori, obrint-lo a la participació de les persones treballadores, les entitats cíviques i socials i els ens locals de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat. A més, s’exigeix també que es tinguin en compte els 8 milions d’euros capitalitzats els darrers anys per SAGESSA i l’Ajuntament de Reus a l’hora de negociar la liquidació de GECOHSA i dels contractes de serveis que vinculin l’Hospital Comarcal, afavorint els interessos del territori.

La moció ja es va tractar la setmana passada, en la Comissió Informativa del Consell riberenc. El debat arriba al Ple coincidint amb la publicació avui mateix en els mitjans de comunicació de les dificultats econòmiques que travessa l’Hospital de Reus, que ha de liquidar abans del 31 de desembre els 3,2 milions d’euros de dèficit que arrossega des de 2017 per evitar la causa de dissolució. Des del territori es vol evitar que aquest deute es sufragui, com s’ha fet en el passat, amb reserves de l’hospital de Móra, el que ha portat al territori a fer front comú.

Mocions per la seguretat nuclear i en suport als presos polítics

El ple també ha aprovat per unanimitat un moció per denunciar la negligència de l’Estat respecte a la seguretat dels ciutadans del radi d’influència de les centrals nuclears de Vandellòs i Ascó, exigint al Ministeri que apliqui les directives i actualitzi el Pla d’Emergència Nuclear exterior a les centrals (PENTA), traslladant al Departament d’Interior la seva gestió i direcció i que la Generalitat participi en la gestió del Fons d’Inversió per al Desmantellament i els plans de desenvolupament social i econòmic vinculats al tancament de les centrals. Igualment des del territori es demana que es faci les inversions necessàries en infraestructures de comunicació en casos d’emergència i en la línia ferroviària R-15. I un cop més, el Consell sol·licita la retirada del recurs d’inconstitucionalitat de l’impost nuclear aprovat pel Parlament.

En la sessió plenària d’avui també han aprovat, en aquest cas amb el suport de Convergència i ERC, una moció a favor de l’absolució dels presos polítics i el seu alliberament, rebutjant rotundament la petició de presó i la repressió de l’Estat, i exigint l’absolució de les persones acusades. I s’ha fet efectiva la renúncia dels consellers Josep Maria Buixeda de la FIC i Lluís Zas de Convergència, per donar pas a companys del seu partit, com estava previst a l’inici de la legilatura.

 

A continuació, us podeu descarregar el text íntegre de les mocions aprovades:

Moció sobre el futur de la gestió i les inversions a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre.

Moció sobre el splans exteriors d’emergència de les centrals nuclears.

Moció a favor de l’absolució de presos polítics.

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: