Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Es busquen joves que vulguin treballar o muntar un negoci propi a la Ribera d’Ebre amb el suport de Garantia Juvenil

7 agost 2018 · Noticies

L’Oficina Jove de la Ribera d’Ebre convoca aquest dijous, a les 11 hores, una sessió informativa per donar a conèixer entre els joves riberencs i de la Terra Alta en edat de treballar els ajuts per a l’autoocupació destinats a les persones menors de 30 anys vulguin muntar el seu propi negoci.

Es tracta d’una subvenció destinada a aquells joves inscrits a Garantia Juvenil, un programa que assessora i acompanya, tant en l’àmbit laboral com formatiu, els joves. En el cas de la Ribera d’Ebre, hi ha 460 joves inscrits a Garantia, la meitat dels quals estan disposició del títol de l’ESO; de la resta, gairebé 3 de cada 10 tenen un cicle formatiu, i 2 de cada 10 disposen d’un grau universitari.

Els darrers tres anys han estat 11 els joves de la nostra comarca que s’han beneficat d’aquest ajut per a l’autoocupació, donant d’alta la seva activitat i garantint-se així uns ingressos mínims. Per iniciar els seus projectes professionals, els joves compten amb el suport del Servei d’Emprenedoria del Consell Comarcal, que els assessora i acompanya en tots els passos que han de fer per tal de donar-se d’alta com a autònoms i crear la seva pròpia empresa. La tècnica comarcal està al seu costat durant els tres primers anys de vida del negoci. La majoria dels joves que han fet aquest pas són dones, de diferents municipis de la Ribera, i la seva activitat està relacionada amb el sector del comerç i serveis.

 

També Joves en pràctiques i cal inscriure’s a Garantia Juvenil 

Els ajuts a l’autoocupació és una de les opcions per iniciar-se al món laboral que els joves tenen al seu abast, en aquest cas com a autònoms. Però no és l’única. També per als joves inscrits a Garantia Juvenil hi ha oberta una nova convocatòria del programa Joves en pràctiques, que en aquest cas ofereix un contracte laboral de sis mesos a persones amb la titulació de certificat de professionalitat, cicle formatiu de grau mitjà o superior o grau universitari. D’aquesta manera poden adquirir experiència i així fer currículum treballant a l’administració o en entitats el territori.

Albert Fuertes, un dels joves inscrits al Garantia Juvenil va poder treballar en pràctiques al Consell sis mesos.

“El més important és que els joves estiguin inscrits a Garantia Juvenil, requisit perquè puguin beneficiar-se dels ajuts i programes específics per fomentar que entrin al mercat laboral i trobin feina”, diu la tècnica comarcal de Joventut, Mireia Grangé, que explica que per estar donats d’alta els joves poden dirigir-se a la mateixa Oficina Jove de la Ribera d’Ebre, situada a la seu del Consell Comarcal, a Móra d’Ebre, on els poden ajudar en el tràmit.

L’opinió dels joves que ja han participat en aquest programa, dels quals ja s’han celebrat dues edicions anteriors, és molt positiva: “És una bona oportunitat per complementar la formació i agafar experiència treballant en allò que has estudiat”, ja que “molts cops el primer que et pregunten quan vas a una entrevista de feina és si tens experiència”, explica Albert Fuertes, un dels darrers joves que van treballar al Consell Comarcal durant sis mesos gràcies a l’anterior convocatòria del Joves en pràctiques. Fuertes, de 25 anys i originari d’Ascó, amb formació de periodista, creu que li ha “obert les portes per trobar feina” i que “tots els joves haurien d’estar inscrits a Garantia Juvenil, ja que és una bona oportunitat per complementar els estudis”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: