Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Ple del Consell aprova els convenis amb els 7 ajuntaments que executen inversions amb el FEDER

30 maig 2018 · Noticies

Caminada popular al GR-99.

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat aquesta tarda els convenis de col·laboració entre l’ens i els 7 ajuntaments de la comarca on es preveuen actuacions del projecte Ribera d’Ebre: Camí de Sirga, Camí de Riu, cofinançat amb fons europeus de desenvolupament regional (FEDER 2014-2020).

Aquests set convenis recullen el compromís de pagament dels ajuntaments, que fa possible tirar endavant un Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) d’àmbit comarcal, amb una inversió prevista d’1.245.571 euros, fins a l’any 2020. L’objectiu del projecte és convertir la comarca en un referent del turisme actiu i sostenible, posicionant la Ribera com a destinació de senderisme i cicloturisme, amb el suport d’un ajut europeu de 629.379,13 euros. El Consell coordina les actuacions d’un projecte comarcal que potenciarà l’actual GR-99 i subrutes d’interès turístic al seu pas per la Ribera, que beneficiaran als 7 municipis implicats, però també a la resta de pobles riberencs.

Cada poble fa front a un import proporcional a la inversió del seu projecte
Els 7 ajuntaments implicats signen un conveni particular amb el Consell, cadascun segons el valor del projecte que executa amb el FEDER. La inversió prevista en cada municipi serveix de base per calcular la quota proporcional per a cada ajuntament en concepte de gestió: en total 31.468,96 euros, que els consistoris han d’abonar al Consell pels treballs dels tècnics comarcals i les despeses de la gestió del mateix projecte. Aquesta quota dels ajuntaments al Consell s’abonarà en tres anualitats, la primera aquest 2018, i fins al 2020.

En el cas Vinebre, la inversió del FEDER contempla un projecte de sala d’exposicions i activitats al Centre d’Interpretació Ca Don Joan, per valor de 95.124,40 euros. A la Torre de l’Espanyol, la museïtzació d’un centre de visitants (30.062 euros). A Móra la Nova, els equipaments per la xarxa de camins i un punt d’informació (108.692,50 euros). A Móra d’Ebre,  una passarel·la de vianants sobre el barranc de Faneca (108.623,95 euros). A Ascó, la restauració paisatgística del castell i la millora del GR-99 al Pas de l’Ase (476.876,43 euros). A Riba-roja, la Baixada de la Barbulla, la plaça del Molí del Sindicat, un embarcador  i una zona de bany (249.474,17 euros); i a Miravet, l’adequació de l’entorn de l’oficina de Turisme i la millora del tram final per accedir al castell.

A més, a Miravet i Ascó el FEDER també inclou la inversió necessària per redactar el projecte i assumir la direcció de l’obra prevista; i el de Miravet encara preveu un tercer annex amb la partida prevista per dotar de personal l’oficina de Turisme.

Altres actuacions transversals
A més, un 16 per cent de la inversió del projecte FEDER va destinada a actuacions supramunicipals, com la senyalització general del GR-99 i altres subrutes de diferents municipis, un pla de manteniment i millora d’aquest camí de llarg recorregut especialment per als punts crítics de l’itinerari, una campanya de promoció de la Ribera i un mapping per promocionar els actius de la Ribera a tots els pobles. Això són gairebé 250.000 euros, dels quals 101.050 estan subvencionats pels fons europeus, i per a la resta el Consell optarà a la convocatòria del Pla de Foment Turístic de Catalunya d’aquest any 2018.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: