Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal avança en l’administració electrònica a la Ribera, que creix un 49,22% l’any 2017

3 maig 2018 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre està avançant en la implantació de la Llei 39/2015 de procediment administratiu, en vigor des del 2016, però que a l’octubre d’aquest any no serà efectiva en la seva totalitat. Aquest temps ha servit a l’ens comarcal per preparar el seu pas cap a l’administració electrònica, amb la mirada posada a què tots els procediments administratius que es facin al Consell siguin per via telemàtica. En l’actualitat les empreses només poden fer-ho així, mentre que les persones físiques que no tenen encara els mitjans per fer el tràmit a través internet tenen l’opció, tot i que només fins a la tardor, de fer-ho presencialment, en paper. En aquest temps d’adaptació, el Consell ha passat d’11.306 trameses en línia gestionades l’any 2016 a 16.871 al 2017, el que suposa un creixement del 49,22% dels tràmits telemàtics.

El Telecentre de la Ribera d’Ebre està situat al Carrer de Sant Valentí 31 de Móra d’Ebre

L’objectiu és que tots els procediments administratius de persones físiques i jurídiques davant el Consell siguin per via telemàtica abans d’acabar aquest any. Per fer-ho, ciutadans i empreses necessiten disposar d’un certificat digital, com és l’idCAT, un sistema d’identificació electrònic en català, que els riberencs poden donar d’alta al Telecentre de la Ribera d’Ebre. En aquest servei comarcal, a més, se’ls ensenya com funciona la seu electrònica del Consell Comarcal i se’ls explica com s’han de fer servir els diferents serveis telemàtics i opcions que hi ha.

Així, amb la implantació de l’administració electrònica els riberencs poden presentar instàncies genèriques, fer arribar queixes, suggeriments o propostes, demanar la declaració de bé cultural d’interès local o citar-se amb un càrrec electe o tècnic comarcal a través de la pàgina web de seu electrònica del Consell. A més, les persones físiques també poden consultar les notificacions rebudes i el tauler d’anuncis, i les empreses podran presentar les seves factures electròniques.

Evolució imparable cap a la via telemàtica

Des que va entrar en vigor la nova llei l’any 2016, fins ara la tramitació a través de l’administració electrònica ha anat en augment, any rere any. El 2016, el Consell Comarcal de la Ribera va registrar 11.306 trameses telemàtiques, tant d’entrada com de sortida, la qual cosa va suposar un creixement del 48,33% respecte a les dades de l’any 2015, abans que la llei fos vigent. Un any després, l’evolució cap a la via telemàtica segueix sent positiva i l’any 2017 van ser 16.871 les trameses que s’hi van fer, un 49,22% més que l’any 2016.

Durant el primer trimestre del 2018, ja són 2.891 les trameses telemàtiques fetes al Consell. Les gestions que tenen més volum són les notificacions (264) i la facturació electrònica, amb 186 tràmits en tres mesos, respecte a les 567 factures electròniques el 2017. També destaca la utilització de la instància genèrica, cada vegada amb més implantació, amb 82 tramitacions fetes, gairebé les mateixes que en tot l’any anterior (96).

L’emissió de certificats digitals a la comarca és simptomàtica de l’avenç imparable de l’administració electrònica a la Ribera d’Ebre. El 2015 van ser 275 els idCat emesos, enfront dels 674 del 2016, els 909 de 2017 i els 202 que ja s’han fet en els primers tres mesos d’aquest any 2018.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: