Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Telecentre de la Ribera permet donar-se d’alta l’idCAT mòbil per facilitar els tràmits electrònics als ciutadans

12 desembre 2017 · Noticies

Fer tràmits amb les diferents administracions catalanes d’una forma més senzilla i des de qualsevol lloc, ja sigui amb el mòbil, la tauleta o l’ordinador. Aquesta és la funció de l’idCAT mòbil, un nou sistema de validació per a tràmits electrònics que el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a través del Telecentre, posa a l’abast de tots els ciutadans de la comarca que vulguin o que necessitin fer alguna gestió electrònica amb la màxima comoditat i sense haver de desplaçar-se físicament enlloc per fer-ho.

Només a la Ribera, en aquest darrer any, més de vuit-cents usuaris s’han donat d’alta a aquest sistema d’identificació electrònic català, que fins a la data només funcionava amb USB però que ara també amplia el seu servei per arribar en versió mòbil. L’idCAT permet poder realitzar tràmits amb diferents administracions, signar correus, documents electrònics i formularis web, ja que assegura la integritat de les dades que s’envien, així com la seva confidencialitat. Està emès per l’Agència Catalana de Certificació – CATCert i permet donar validesa a les gestions que realitzen a través d’internet, ja que per si sola la xarxa electrònica no ofereix el nivell de seguretat necessari per garantir les dades dels usuaris. Per aquest motiu és necessària una signatura electrònica com l’idCAT.

Telecentre de la Ribera d’Ebre al carrer Sant Valentí 31 de Móra d’Ebre

El Telecentre de la Ribera d’Ebre ofereix la possibilitat de fer el procés per donar-se d’alta, tant a l’idCAT mòbil, ja siguin usuaris que utilitzen idCAT amb USB, com els que volen començar a utilitzar el nou sistema mòbil. El nou format mòbil és un sistema segur i gratuït, que no requereix instal·lació de cap tipus de programari, així com, tampoc és necessari recordar cap contrasenya ni PIN, perquè cada cop que vols realitzar un tràmit, reps al mòbil un codi d’un sol ús, que et permet accedir-hi.

Facilitar la relació amb el Consell Comarcal

Un cop es disposa de l’idCAT, el ciutadà pot realitzar diferents tràmits sense necessitat de desplaçar-se presencialment a la seu del Consell Comarcal, a Móra d’Ebre, la qual cosa facilita la relació amb l’administració comarcal per part dels veïns de tots els pobles de la Ribera. Aquest sistema de validació s’utilitza sobretot en serveis i àrees com l’atenció a la ciutadania, l’esport, la cultura i el lleure. Aixes pot presentar dor i aarcaalment a la seu que l’ a qualitat de la seva impressií, des d’un ordinador i ara també des del mòbil o una tauleta els que disposin de l’idCAT podran presentar una instància genèrica, fer arribar queixes, suggeriments o propostes, demanar la declaració de bé cultural d’interès local o citar-se amb un càrrec electe o tècnic comarcal. A la seu electrònica es poden trobar totes les possibilitats que hi ha per poder fer tràmits mitjançant aquest nou sistema de signatura electrònica.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: