Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell dóna el títol de peó agrícola als 9 alumnes que han completat el curs del Ribera d’Ebre Viva

28 març 2018 · Noticies

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, en la cloenda del curs de peó agricola.

Set riberencs han recollit aquest matí el seu títol d’Auxiliar d’agricultura – peó agrícola, al Centre d’Empreses de Flix, després d’haver participat en un curs de formació per a aturats que organitza el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a través del Dispositiu d’Inserció Sociolaboral.

L’encarregada de donar-los el títol, en mà, ha estat la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, que ha volgut estar amb els participants el darrer dia del curs, i els ha demanat avaluar el contingut del curs per conèixer la seva opinió. En total han estat 9 els riberencs que s’han tret el títol.

Bona valoració i aportacions per altres cursos

Els participants, algun pagès i algun que ha estat treballant en la campanya forestal, i per tant coneixedors del medi rural, han valorat el que han après al curs en competències tècniques, des de coneixements de reg, a l’aplicació de productes fitosanitaris al camp, tècniques de poda i empelt. Amb tot, també han dit a la presidenta que se’ls ha quedat curt el temari d’empelt i que “en una altra època de l’any n’hagueren tret més profit”, ja que només han pogut practicar amb oliveres i vinya, i en canvi els “ha faltat podar préssec, nectarina, ametllers…”.

Per la seva banda, la presidenta s’ha compromès a tenir en compte aquestes consideracions en pròxims cursos, si es repeteix la temàtica, ja que es tracta “que siguin d’utilitat per després trobar una feina, que és el seu objectiu final”. I els ha felicitat per haver completat el curs, animant-los a continuar formant-se: “Ja podeu afegir aquest títol de peó agrícola al vostre currículum”, una eina important per millorar les expectatives per accedir al mercat laboral de la Ribera. De fet, els cursos comarcals, organitzats dins el programa Ribera d’Ebre Viva, respon a les necessitats i demandes que exposen els mateixos empresaris de la comarca, amb l’objectiu de crear ocupació a la Ribera.

Visites a empreses de la comarca

A pesar de trobar a faltar més pràctiques de camp, els participants han destacat les visites a empreses de la comarca dins el curs. I és que han pogut conèixer de primera mà diferents realitats laborals lligades al sector del camp, des de com es treballa en un viver, on es fa una feina en cadena i en equip; o com és la realitat d’una petita empresa de la comarca o d’un soci d’una cooperativa local, on la feina no és sempre la mateixa i funcionen de manera més autònoma. Cal dir que els empresaris que van obrir les seves portes els van dir que el que busquen són gent de confiança i responsables, que siguin flexibles i tinguin interès a aprendre i els agradi la feina.

Tres cursos al 2018

Aquest any dins el Ribera d’Ebre VIVA es fan tres cursos per a persones actives de feina. Com l’any passat, quan hi van participar 40 dels 169 riberencs inscrits al Dispositiu per a persones aturades. D’aquestes 169, 73 trobar feina després del seu pas pel servei comarcal, això és un 43% dels inscrits.

Els cursos estan subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local. Al de peó agrícola, aquest any s’hi suma el que s’està fent des de la setmana passada de cuina i rebosteria, i el de cuidador/a de persones dependents que es farà després de l’estiu.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: