Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Comença un nou curs de Cuina i Rebosteria que inclou pràctiques en empreses de la Ribera d’Ebre

19 març 2018 · Noticies

Quinze riberencs han començat aquest dilluns el curs d’ajudant de cuina i rebosteria que organitza el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, dins el programa Ribera d’Ebre Viva, per a persones en recerca activa de feina que estan inscrites al Dispositiu d’Inserció Sociolaboral de la comarca. Els participants combinaran en aquest curs classes teòriques amb altres de pràctiques, en les quals entraran en contacte amb el món de la restauració i la pastisseria de la comarca, gràcies a les sessions que els impartiran a la cuina de l’Hostal la Creu i a l’obrador de la Pastisseria Valero. A més, tindran la possibilitat de realitzar pràctiques a empreses de la Ribera d’Ebre i obtindran el carnet de manipulador d’aliments, imprescindible per treballar en aquest sector.

Els participants formen part del Dispositiu d’Inserció Sociolaboral del Ribera d’Ebre VIVA.

Com els ha dit en la benvinguda la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, aquest curs “és una bona oportunitat per formar-se i millorar expectatives per accedir al món laboral”. Carim els ha animat a treure profit d’aquest curs i dels diferents recursos que ofereix el Consell Comarcal per a persones en recerca activa de feina. De fet, l’any passat el 41% de les persones que van realitzar aquesta formació van incorporar-se a un lloc de treball i 3 de cada 4 van poder fer pràctiques en empreses de la comarca, on van conèixer de primera mà la realitat del sector.

A més de la formació especialitzada, el curs també inclou 20 hores d’aprenentatges en competències transversals, on se’ls ensenyarà tècniques de recerca de feina i capacitats, actituds i habilitats que es consideren necessàries per desenvolupar-se amb èxit en un lloc de treball, des de treballar en equip a saber organitzar-se o planificar una tasca, passant per la informàtica, la constància o la creativitat. Aquests ensenyaments se’ls donen durant el curs, però a més com a inscrits en el Dispositiu d’Inserció Sociolaboral de la comarca se’ls hi fa un pla personalitzat a mida, on acompanyant-los i assessorant-los per trobar feina.

Un 43% d’inscrits al Dispositiu troben feina

En els darrers anys són diverses les propostes formatives es venen realitzant dins el Ribera d’Ebre VIVA, generalment tres cursos anuals. Així, l’any passat, van ser 40 els riberencs que van participar en aquest tipus de formacions, de les 169 persones que en total van participar del Dispositiu per a persones aturades. D’aquestes 169, 73 trobar feina després del seu pas pel Dispositiu, això és un 43% dels inscrits.

Aquestes accions formatives estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local i es decideixen a partir de les necessitats i demandes que exposen els mateixos empresaris de la comarca, ja que l’objectiu és donar resposta al mercat laboral de la Ribera d’Ebre. A més d’aquest curs de cuina i rebosteria, des de febrer també s’està fent un curs d’auxiliar i peó agrícola i, després de l’estiu, en començarà un altre de cuidador/a de persones dependents.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: