Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Natura, esport, festa i cultura aquesta Setmana Santa a la Ribera d’Ebre, en els últims dies de la floració

26 març 2018 · Noticies

El Camí de Sirga i el riu Ebre, dues de les opcions per gaudir d’esport i natura aquesta Setmana Santa

La Ribera d’Ebre ja està a punt per rebre aquesta Setmana Santa la visita de familiars i visitants que trien la comarca per passar aquests dies de festa. Per això, aprofitant les vacances, són moltes les activitats que es poden fer arreu del nostre territori: des d’activitats relacionades amb la natura, al voltant del riu Ebre o a les muntanyes, fent activitats esportives, passant per espais plens d’història per conèixer la cultura i trajectòria de la Ribera, fins als diferents actes religiosos que fan als pobles riberencs. Aquest any la Setmana Santa cau en els darrers dies de la #Riberaenflor, quan la floració encara viu els seus darrers dies, amb l’esclat dels cirerers, deixant estampes de camps florits i paisatges espectaculars arreu de la comarca.

La floració dels arbres fruiters a la Ribera d’Ebre és un dels espectacles de la naturalesa més bonics

Per als més aventurers, les activitats que ofereix la Ribera d’Ebre són les que estan relacionades amb el riu, des de baixades amb caiac o piragua per l’Ebre, mentre gaudim de les vistes que ens va deixant la naturalesa pel seu recorregut, a travessar-lo pels pas de barca que hi ha a Flix, a Garcia i a Miravet. També es pot optar per recórrer els paisatges muntanyosos de la comarca fent el GR-99 o el Camí de Sirga, ja sigui a peu o amb bicicleta de muntanya, o fer les vies ferrades a Tivissa. Això sí, si esteu buscant activitats més tranquil·les, però a la naturalesa, podeu visitar la Reserva Natural de Sebes o gaudir de #LaRiberaenFlor tot vivint en primera persona l’experiència en rosa que ofereixen els arbres fruiters durant la seva floració a la Ribera d’Ebre.

El Castell de Miravet, una fortalesa templera del s.XII des d’on es divisa bona part de la comarca

Per als qui prefereixen conèixer la història de la comarca, hi ha moltes activitats que els hi serviran per saber tot allò que amaga la Ribera d’Ebre. El patrimoni cultural riberenc és molt ampli. Podem visitar espais històrics com el palau renaixentista del s.XVI de Ca Don Joan, a Vinebre; el castell de Miravet, una fortalesa templera del s.XII des d’on es divisa bona part de la comarca; el Castell de Móra d’Ebre; o el poblat ibèric del Castellet de Banyoles, a Tivissa. I d’aquesta part d’història més antiga de la Ribera, podem viatjar a una part més recent com la Batalla de l’Ebre, i conèixer allò que va passar a la comarca visitant els refugis antiaeris de Flix i Benissanet, les trinxeres de Berrús que hi ha a Riba-roja d’Ebre o els búnquers i el campament del XVè Cos d’Exèrcit republicà a Ascó.

Tradicions de Setmana Santa

Aquests dies de Setmana Santa també hi ha una oferta de caire religiós a tots els pobles riberencs, entre els quals hi ha el Viacrucis de Móra d’Ebre, el divendres Sant, les actuacions dels armats de la Palma d’Ebre des de dijous Sant, fins diumenge de Pasqua. A més, la Confraria Armats de Flix també actuarà el diumenge de Pasqua i donarà pas a la processó de l’Encontre. A Ascó, un dels actes més singulars de la Setmana Santa és la Processó de l’Angelet, que se celebra el diumenge de Pasqua. A més, un dels dies més esperats pels nens i nenes de la comarca és la celebració del dia de Pasqua, que cada any reuneix a familiars i amics per menjar la mona en ermites de la comarca, on ja des de la tarda abans els joves acampen als voltants i organitzen música i activitats als refugis de les ermites.

La Confraria Armats de Flix. Foto: Pau Massip

El Viacrucis de Móra d’Ebre. Foto:Riberaonline

 

 

 

 

 

 

 

Per consultar totes les activitats que es poden fer a la Ribera d’Ebre i trobar més informació, visiteu el web de Turisme Ribera d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: