Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera en flor obre la temporada turística de la Ribera d’Ebre, amb activitats per gaudir de l’espectacular paisatge a peu i en bici o des del riu

2 març 2018 · Noticies

Una de les boniques imatges que va deixar la floració l’any passat

Després d’una setmana d’hivern, on les nevades han estat protagonistes arreu del país, tot i que amb poca incidència però a la nostra comarca, a la Ribera d’Ebre comença una de les millors èpoques de l’any per visitar la comarca: la floració primaveral. En aquestes dates les protagonistes són les flors dels arbres fruiters que s’estenen per molts camps riberencs, i que tenyeixen la comarca de colors blancs i rosats, oferint un paisatge esplèndid de la Ribera. Espectacular per passejar-se entre camps i gaudir de la natura, conèixer els nostres pobles i practicar aficions com la fotografia o l’esport, combinades amb activitats turístiques lligades al patrimoni cultural i natural, i el riu Ebre.

Els camps fruiters floreixen formant paisatges de gran bellesa.

Ja fa uns dies que van florir els ametllers, als quals segueixen els presseguers, i tot seguit desperten els cirerers. Amb els camps florits, s’organitzen activitats per contemplar l’espectacle de la floració i per rebre els visitants que cada any més aprofiten aquesta època de l’any per descobrir o retrobar-se amb la Ribera d’Ebre. “Aquests dies s’incrementen les reserves de gent que ve expressament a veure l’espectacle de la floració, majoritàriament parelles i grups d’amics, amants de la fotografia, excursionistes que vénen a caminar entre els camps florits”, diu Noèlia Guirao, de l’hostal i restaurant la Creu de Móra d’Ebre.

L’any passat es va estrenar un mapa de rutes comarcal, per fer en cotxe o touring, amb els recorreguts senyalitzats per observar les millors vistes panoràmiques i els paisatges de la Ribera en flor. Aquest any, com a novetat, s’ha ampliat l’oferta turística de la Ribera en flor amb la creació de rutes a peu i en bici, combinant l’espectacle de la floració amb altres activitats per fer al territori, com un tast de vins o visites a indrets històrics, com el castell medieval o espais de la Batalla de l’Ebre, i la gastronomia.

Nous plans per la floració

Una estampa esplèndida de la Ribera d’Ebre de la floració durant l’any passat

Una de les iniciatives que s’organitzen aquests dies, coincidint amb els primers dies de la floració la fa Vinebre Turisme, on aquest dissabte s’organitza una ruta a peu i un tast de vi rosat per descobrir el territori i els seus productes gaudint del paisatge de la floració. Posa en marxa els teus sentits, vine a Vinebre i viu l’experiència en rosa és el reclam per un recorregut de quatre quilòmetres, amb un nivell de dificultat baix, pensat per a totes les edats, que convida endinsar-se als camps florits per gaudir de la natura i el paisatge.

Amb tot, la principal novetat en l’oferta turística que es posa en marxa aquest any per la Ribera en flor són dues rutes, a peu i en bici, a Benissanet. La ruta a peu, organitzada per Tarvitur, i la ruta en bicicleta, organitzada per Rogles Aventura, amb el suport de l’ajuntament de Benissanet i l’àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. En aquestes rutes es proposa conèixer els paisatges en flor per rutes de pagès i el Camí de Sirga, per contemplar la floració dels diferents arbres fruiters que hi ha al municipi. Totes dues opcions estan complementades amb la visita al refugi antiaeri de la Font Gran i, a més, els participants aniran acompanyats de monitors i guies especialitzats que els permetrà conèixer millor tot allò que visitin.

Les activitats que es realitzen durant la floració pel territori riberenc, es complementen amb les que ja es fan durant tot l’any amb el riu com a protagonista, com les baixades per l’Ebre amb piragua i caiac,  el passos de barca  o les rutes per fer senderisme que hi ha per la comarca.

 

#LaRiberaenFlor

Els amants de la naturalesa poden seguir la floració a les xarxes socials de Turisme de la Ribera d’Ebre, Facebook, Twitter o Instagram, etiquetant #LaRiberaenFlor a les fotografies que realitzin d’aquest espectacle de la natura a la comarca. Animeu-vos a captar imatges de la floració a la Ribera utilitzant l’etiqueta #LaRiberaenFlor. 

Festa Comarcal de la Clotxa el 8 d’abril

A més les estampes florides de la primavera, la Ribera d’Ebre és una de les poques comarques catalanes on el paisatge canvia durant les quatre estacions, no només amb la floració, sinó també amb els boscos de ribera que hi ha a la vora del riu o les vinyes, especialment boniques durant la tardor. Després de la floració, la comarca es prepara per a la Setmana Santa i, just després, per a les jornades gastronòmiques de la clotxa, que s’encetaran el 8 d’abril amb la Festa Comarcal de la Clotxa, aquest any a la Serra d’Almos.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: