Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Bona acollida de les xerrades d’Orientació Educativa per a pares d’alumnes dels instituts riberencs

15 març 2018 · Noticies

Guiar i acompanyar als fills, utilitzant el diàleg, sense que es converteixi en un interrogatori. Aquesta ha estat la principal recomanació que se’ls hi ha donat als pares i mares que han assistit a les xerrades “Com ajudar els meus fills/les meves filles a escollir el seu futur acadèmic”, organitzades pel Servei d’Orientació Educativa del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. L’objectiu: implicar als pares en la presa de decisions del futur dels joves riberencs.

Més de cinquanta pares, mares i alumnes, han assistit a les xerrades que s’han fet aquesta setmana a Flix i a Móra d’Ebre. En aquestes trobades se’ls ha informat de les opcions acadèmiques que tenen els seus fills, des de la primera elecció d’optatives a 4t d’ESO fins al seu futur universitari o laboral. Aquestes xerrades complementen la tasca que ja es duu a terme des d’aquest curs escolar amb mig miler d’alumnes riberencs en els instituts, així com directament als que es dirigeixen a l’Oficina Jove del Consell.

La sala del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre plena de pares, mares i alumnes

Una cinquantena de pares i mares van assistir a les xerrades d’Orientació.

 

 

 

 

 

 

 

Formar-se en allò que els agrada

La psicòloga del servei comarcal d’Orientació Educativa, Paula Solà, ha estat l’encarregada de dirigir les xerrades, en les que ha destacat que els pares han d’estar ben informats del sistema educatiu, perquè és molt diferent del que tenien ells quan estudiaven.

La xerrada ha servit també perquè pares i mares poguessin preguntar i resoldre dubtes, com quines optatives han d’escollir els adolescents per a 4t d’ESO, què fer si no saben quines triar o quins estudis es poden fer als cicles formatius de grau mitjà. En aquest sentit, la psicòloga ha donat una consigna clara: “No estan perdent anys en escollir el camí llarg per poder fer allò que volen. L’important és arribar preparats i amb els títols de tècnic”. Els assistents també han demanat informació sobre beques.

Per més informació o concertar una cita, podeu contactar amb el Servei d’Orientació Educativa al correu: orientacióeducativa@riberaebre.org.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: