Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Mig miler d’alumnes riberencs busquen orientació acadèmica aquest curs en el nou servei comarcal

26 gener 2018 · Noticies

La psicòloga Paula Solà, responsable del Servei d’Orientació Acadèmica

Després d’un primer trimestre d’activitat a l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre i a l’Institut de Flix, el Servei d’Orientació Acadèmica del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha realitzat sessions informatives i d’orientació a gairebé 400 alumnes dels cursos de 3r i 4t d’ESO i 1r i 2n de Batxillerat. El servei seguirà durant el segon trimestre d’aquest curs escolar, que ha començat després de les vacances de Nadal i s’allargarà fins a les vacances de Setmana Santa. La psicòloga encarregada del servei d’orientació acadèmica comarcal continuarà la seva tasca amb els alumnes amb qui ha vingut treballant, ampliant el seu radi d’influència també a un centenar més d’estudiants de cicles formatius de grau mitjà i de grau superior, dels mateixos instituts.

Des del servei comarcal s’està posant molta atenció en els alumnes de 3r d’ESO, perquè en aquest curs ja els hi toca fer una elecció acadèmica que després marcarà el seu itinerari acadèmic. “A aquestes edats els costa trobar-se a ells mateixos i saber quins són els seus punts forts i els no tan forts”, apunta la psicòloga del servei, Paula Solà, que es dedica a acompanyar els alumnes perquè prenguin la decisió més encertada. Per això, aquests alumnes participen en unes sessions d’autoconeixement, on es tracta d’identificar les seves habilitats, aptituds, interessos, valors, … A més, una de les novetats d’aquest curs serà la xerrada “Després de l’ESO, què?”, adreçada als pares i mares dels alumnes de 3r i 4t d’ESO, perquè estiguin informats quines opcions tenen els seus fills en finalitzar l’educació secundària.

Objectiu: continuar amb els estudis

Les xerrades que s’han realitzat durant el primer trimestre s’han centrat a fer que els alumnes implicats tinguin tota la informació necessària per enfocar el seu futur, tant acadèmic com professional. Així mateix, s’ha fet especial èmfasi en el currículum acadèmic i en la importància que donin continuïtat en els seus estudis, i se’ls ha facilitat informació sobre itineraris formatius, estudis postobligatoris, estudis universitaris, etc. A més, se’ls hi ha donat els recursos necessaris perquè ampliïn de forma autònoma aquesta informació segons els seus interessos.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: