Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La gent gran de la Ribera d’Ebre fa balanç del 2017 a l’assemblea general del seu Consell Consultiu

22 desembre 2017 · Noticies

A les acaballes de l’any, el col·lectiu d’avis i àvies de la Ribera d’Ebre s’ha reunit a l’assemblea general del Consell Consultiu de la gent gran de la comarca, que ha presentat una nombrosa renovació, pel que fa a representants. En aquesta trobada, han assistit els diferents delegats de les associacions de jubilats i pensionistes dels pobles riberencs i ha servit per fer balanç de totes les activitats que s’han fet durant el 2017.

El primer punt del dia ha estat la Festa de l’Avi/a Comarcal de la Ribera d’Ebre 2017, per valorar com va anar aquest dia festiu per la gent gran de la nostra comarca. La presidenta del Consell, Gemma Carim, ha felicitat als representants de l’associació de Garcia per “l’acolliment i organització de la festa”. En aquest acte festiu es reconeix una persona gran de cada municipi, triada des del mateix col·lectiu i, que l’any 2018, es celebrarà a Móra d’Ebre.

 

 

A més, s’ha informat als assistents que s’està treballant en una Comissió dins el Pla Interdepartamental i Intersectorial de Salut Pública (PINSAP). A la de les Terres de l’Ebre, s’està treballant en l’envelliment i despoblació; estils de vida i hàbits saludables; i degradació de l’entorn: l’entorn com a actiu de salut. En la proposta d’estils de vida i hàbits saludables, s’està treballant en fer un mapeig d’activitats a tot el territori català, per poder saber on, quan i quines poblacions fan activitats, mitjançant un aplicatiu. També han fet un repàs de les Comissions informatives que hi ha al Consell com la difusió del programa d’higiene bucodental i de la informació que es va donar sobre el protocol de maltractament de la gent gran.

Finalment, el delegat-nat del Consell Consultiu de la gent gran, Ramón Sabater, ha informat de totes les actuacions que s’han fet durant l’any, pel que fa a l’àmbit català. S’ha posat en marxa tres taules de treball per tractar tres temes: les pensions, els maltractaments i els grups de serveis socials i dependència. També, s’ha enviat una moció a la Consellera de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat per renovar els varems de les subvencions i ajudes que es donen, sobretot els de les dones vïdues, que no s’han renovat des del 2010.

Recupera la notícia de la Festa de l’Avi/a Comarcal 2017, que va tenir lloc a Garcia.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: