Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Una estudiant de l’Escola d’Art riberenca guanya el Ribera Art 2017

12 desembre 2017 · Noticies

“Tenim el món a les nostres mans, la convivència és la clau”. Aquesta obra de la jove Mar Lahoz Sáez és la guanyadora de la segona edició del Premi Ribera Art 2017, una cita convocada pels Serveis de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per promoure la vessant més creativa dels joves. En aquesta segona edició del Ribera Art, amb la convivència com a temàtica, optaven al premi vuit obres, totes elles realitzades per estudiants de l’Escola d’Art de Móra la Nova, com Lahoz.

La composició guanyadora, feta a mà, està formada per unes mans que sostenen el món sobre un fons amb una gran diversitat de colors, símbol de les múltiples races que hi ha al món, on tots som diferents. Segons explica la guanyadora, “el món representa el lloc on tots convivim i el fet d’estar reposat sobre les mans vol transmetre com la convivència està a les nostres mans”. La Mar és estudiant del Grau Mitjà d’esmaltatge sobre metall, a l’Escola d’Art moranovenca, i va fer aquest dibuix “inspirada per la temàtica, ja que la convivència una cosa nostra, de tots”.

Els membres del jurant, durant la deliberació de l’obra guanyadora

L’elecció de la guanyadora del Ribera Art 2017 ha anat a càrrec d’un jurat format per la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim; la directora de l’Escola d’Art, Rosa Pere; un representant de la secció d’Art del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), Paco Sanahuja; i la responsable de premsa del Consell. L’obra de Mar Lahoz ha obtingut el vot unànime de tots quatre membres del jurat, després d’una intensa deliberació.

Vot popular i imatge nadalenca del Consell

El concurs també comptava amb un cinquè vot popular, entre tots aquells que van votar a través de la pàgina de Facebook de Joventut Ribera d’Ebre i que en cas d’empat del jurat hagués determinat el guanyador del premi. En aquest cas, el vot popular va ser per una altra obra de Mar Lahoz, titulada “Junts arribarem més lluny”, que va obtenir 25 “m’agrada”, i que tot i ser també una de les obres valorades artísticament pel jurat va acabar sent descartada per la baixa qualitat de la seva impressió. que va obtenire gunyador ellcal jurat va ser descartada per la qualitat de la seva impressi

Cal recordar que l’obra guanyadora del Premi Ribera Art serà la imatge institucional de la postal nadalenca que el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre utilitzarà per desitjar unes bones festes de Nadal i un pròsper Any Nou.

 Visita a l’Escola d’Art

La presidenta del Consell visitant l’Escola d’Art, amb la directora, el representant del CERE i la tècnica de Joventut del Consell.

El jurat es va reunir aquest dilluns a l’Escola d’Art de Móra la Nova, on estan exposades les obres que s’han presentat al concurs. Aprofitant la visita al centre, la presidenta comarcal va poder conèixer de prop l’activitat que realitzen el centenar d’alumnes que té l’Escola d’Art aquest curs, en una visita realitzada per la mateixa directora del centre. Gemma Carim va felicitar-los per ser una escola de referència al territori, amb una trajectòria molt lligada a la comarca. Per la seva banda, Rosa Pere va posar l’accent en què aquesta és l’única escola de Catalunya que imparteix els estudis oficials d’Esmalt, tant el Cicle Formatiu de Grau Mitjà com el Superior. A més, és l’únic centre de les comarques tarragonines que on es pot estudiar Ceràmica, també els dos graus. Una altra de les activitats que té molt bona acollida són els tallers monogràfics lliures que s’organitzen per a totes les edats.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: