Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Els productors de vi de la Ribera d’Ebre es preparen per fer-se un lloc al mercat de l’àrea metropolitana de Barcelona

7 desembre 2017 · Noticies

Entrar en el mercat de l’àrea metropolitana de Barcelona, i que així els vins que es produeixen a la Ribera d’Ebre es puguin trobar a la capital catalana. Aquest és l’objectiu que es van marcar els productors de vi de la nostra comarca a principis d’aquest any: elaborar un mapeig de la distribució vitivinícola de l’àrea de Barcelona, un projecte que s’ha impulsat des de la taula comarcal del Vi, on les empreses d’aquest sector estratègic treballen conjuntament amb el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per a la diversificació econòmica de la comarca.

Taula comarcal del Vi durant el balanç final del mapeig

Així, aquest 2017 s’han analitzat quines oportunitats tenen els productors riberencs per fer-se un lloc en un mercat tan gran com és l’àrea metropolitana, el qual presenta grans dificultats d’accés per part de les petites i mitjanes empreses. I la conclusió és que entrar en el mercat barceloní és possible a través de petits o mitjans distribuïdors que busquen l’exclusivitat de tenir un vi diferent entre la seva oferta. També si el producte es ven a través d’un portal de venda online, els quals arriben a molta gent. Així doncs, l’opció d’arribar al mercat de la capital catalana per als vins de la Ribera implica tenir una estratègia clara a l’hora de decidir els canals de distribució, i que els caldos riberencs tinguin una bona història al darrere, que vesteixin el seu producte d’una forma atractiva que els faci interessants i desperti la curiositat del nou mercat al qual volen accedir.

Formació i professionalització del sector

Sessió formativa per a les empreses vitivinícoles riberenques, al Consell Comarcal.

Aquest estudi de mercat de l’àrea metropolitana de Barcelona ha estat l’acció principal que s’ha realitzat aquest 2017 a través del projecte Ribera d’Ebre Viva, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local. Però no ha estat l’única per avançar en la professionalització del sector del vi, en la qual ja fa anys que es treballa en l’àmbit comarcal amb l’objectiu d’incrementar el volum de vi riberenc embotellat, i reduir-ne la venda a granel o a altres elaboradors. La gran majoria dels vins embotellats riberencs formen part de la DO Montsant, tot i que també n’hi ha que es comercialitzen dins la DO Tarragona.

Aquesta tardor els empresaris del vi de la Ribera també han pogut participar en una xerrada de Pablo Miranda, especialista en gestió i comercialització de projectes vitivinícoles, amb qui van aprendre sobre la importància que té a quin públic s’han de dirigir, quina és la forma per arribar a aquest públic o triar el preu adequat del producte que tenen. Tots aquests són elements importants en l’estratègia que han d’utilitzar per entrar en el mercat barceloní, com també els ha marcat l’estudi fet de mapeig.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: