Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre promou la creació de materials didàctics del GR-99 per donar-lo a conèixer als escolars

7 novembre 2017 · Noticies

El grup de mestres que han participat en la sortida per l’etapa 38 del GR-99.

Persones vinculades al sector educatiu de la Ribera d’Ebre han participat aquest cap de setmana en una sortida tècnica de descoberta del GR-99 Camí Natural de l’Ebre per la comarca de la Ribera. El grup, format per professionals vinculats al Pla de Formació Permanent d’Ensenyament de la Ribera i la Terra Alta, tots ells mestres i professors de tots els cicles formatius –des d’Infantil a Batxillerat–, han pogut descobrir de primera mà l’etapa 38 del GR-99, concretament el tram des de Móra d’Ebre i fins al Pas de l’Ase.

L’activitat estava organitzada pel Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), del qual forma part el Consell Comarcal de la Ribera, en el marc del projecte estratègic “GR-99 Camí Natural de l’Ebre”. Aquest projecte s’integra en el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020 per impulsar i generar activitat econòmica i inversions al territori.

L’objectiu és promocionar i revalorar el GR-99 entre el sector educatiu de la Ribera d’Ebre, de manera que professors i també estudiants de la comarca puguin treballar-lo a les aules i així coneguin aquest patrimoni riberenc. Anteriorment aquest tipus de descobertes del GR-99 s’han fet amb altres col·lectius, com el sector turístic i també entre la ciutadania en general, a través de l’organització de caminades populars.

 

Conèixer el patrimoni comarcal per divulgar-ho als alumnes

Tècnics de la Reserva de Sebes van conduir la sortida pel camí natural.

Tècnics de la Reserva Natural de Sebes, juntament amb la gerent del CIS, Begoña Garcia, van acompanyar els mestres en una caminada que va servir per explicar-los el Camí de Sirga des d’un vessant multidisciplinari. “Hem après molt”, explica Àngels Pérez, professora de secundària participant en la sortida i membre del grup de treball riberenc del Pla de Formació Permanent. A partir d’aquí, el CIS els donarà suport per crear Unitats Didàctiques perquè tots els alumnes de la Ribera d’Ebre coneguin aquest patrimoni natural i històric de la nostra comarca, una tasca que es farà de manera coordinada amb la Reserva Natural de Sebes de Flix, que ja disposa d’un entorn d’aprenentatge en el qual treballa des de fa anys.

Es tracta, segons els professors implicats, que els alumnes puguin aprendre i descobrir el Camí de Sirga treballant-lo des de diverses matèries: naturals, literatura, història, matemàtiques… Els materials didàctics, a més, estaran a disposició no només dels escolars riberencs, sinó de tots aquells que hi puguin estar interessats.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: