Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Barbero (ERC) i Benaiges (PDCat) s’acomiaden del Consell destacant la bona entesa comarcal

28 setembre 2017 · Noticies

Dos consellers comarcals van renunciar ahir al seu càrrec per donar pas a dos altres representants polítics de la comarca, coincidint amb l’equador d’aquest mandat, i com ja estava previst a inici de la legislatura. Es tracta del flixanco Francesc Barbero i del rasquerà Jesús Benaiges, que van fer efectiva la seva renúncia en el ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre d’aquest mes de setembre.

En el cas de Barbero, portaveu d’ERC, la decisió ve motivada perquè a partir d’ara ocuparà un càrrec provincial, a la Diputació de Tarragona. Benaiges, per la seva banda, deixa les responsabilitats polítiques comarcals per donar pas a un altre company del PDCat, però continuarà en actiu a l’Ajuntament de Rasquera. Tots dos van agrair la tasca i el tracte dels empleats del Consell i de tots els consellers amb qui han coincidit en el seu pas per l’ens comarcal.

La presidenta comarcal, Gemma Carim, va destacar la voluntat manifesta d’ambdós polítics riberencs per tirar endavant la comarca: “Ha estat un plaer treballar plegats per la Ribera”, una bona entesa que es manifesta amb projectes conjunts i la col·laboració entre Ajuntaments que no serien posssibles sense aquest clima de treball, com per exemple el projecte del Camí de Riu al voltant del GR-99 que ha permès obtenir un ajut europeu FEDER.

Ple Consell Comarcal Ribera d'EbreI és que el moment convuls que viu el país contrasta amb “el moment dolç que es viu a la Ribera d’Ebre”, en paraules del fins ara portaveu d’ERC, donant les gràcies als que ho han fet possible. Benaiges, per la seva banda, va dir que se’n va satisfet d’haver aportat “pau i tranquil·litat a la vida de la comarca” i que el seu compromís continuarà d’ara endavant des de l’àmbit privat, intentant captar inversions per al territori. Tots dos van manifestar la seva voluntat de continuar treballant per la comarca, continuant a disposició del Consell tot i que a partir d’ara sense l’acta de conseller.

Per la seva banda, Josep Maria Sàez, company del republicà, va destacar l’aportació de Barbero valorant el seu “rigor i exactitud” i va desitjar-li molts encerts en la nova etapa com a diputat provincial, demanant-li que “estiri cap a la Ribera”.

En el proper ple, a finals d’octubre, es proposaran els successors dels consellers sortints. En el cas de Barbero, serà substituït per Marc Mur, alcalde de Flix. El lloc de Benaiges serà ocupat per Lluís Miquel Zas, de Ginestar, després de la renúncia de Jordi Barrufet.

A més, a partir d’ara, el republicà David Terrones ocuparà la vocalia de la Junta de Govern del Consorci de Residus, un càrrec que fins ara era de Francesc Barbero i que exigeix ser ocupat per un conseller comarcal en actiu.

La presidenta comarcal, i alcaldessa de Vinebre, va tenir també unes paraules per refermar el compromís de defensa de la democràcia davant els fets que estan succeint els darrers dies al país.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: