Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El cicle “El cafè del comerç” dedica la quarta sessió a les diferències entre el comerç rural i l’urbà

15 setembre 2017 · Noticies

Una de les sessions del Cafè del Comerç realitzada a la seu del Consell amb anterioritat.

Una de les sessions del Cafè del Comerç realitzada a la seu del Consell amb anterioritat.

La Ribera d’Ebre reprèn aquest mes de setembre el cicle “El cafè del comerç” amb la xerrada “Comerç rural i comerç urbà. Una visió global”. Aquesta sessió es destinarà a parlar de les diferències i semblances entre el comerç dels pobles i el de les ciutats, i anirà a càrrec de Carme Peix i Mercè Pinto, redactores del Projecte de desenvolupament comercial a la Ribera d’Ebre. I és que, segons els organitzadors, “l’escenari en què es mouen els comerciants urbans i els que tenen un establiment en una zona rural és molt diferent, però si s’aprofundeix una mica, es pot observar que, al cap i a la fi, els dos tipus de comerç tenen també molts punts en comú”.

Serà dimecres dia 27 de setembre a les instal·lacions del Centre d’Empreses “La Ribera” de Flix, a partir de les 3 de la tarda, i fins a dos quarts de 5, per tal d’adaptar-se a l’horari comercial i facilitar la participació dels comerciants de la comarca. Els interessats poden inscriure’s a través d’aquest enllaç web.

 

Cinc xerrades per fer més competitiu el comerç riberenc

El Cafè del Comerç és un cicle de cinc xerrades anuals, que s’organitza a la comarca per segon any consecutiu, com una acció prevista en el Pla de Dinamització Comercial 2016-2019, i dins el projecte Ribera d’Ebre VIVA, que gestiona el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Es tracta de seminaris professionals de bones pràctiques en l’àmbit del comerç, amb els quals es vol donar eines als comerciants riberencs per fer-los més competitius i crear riquesa al territori, ja que es tracta d’un dels sectors estratègics per al futur de l’economia riberenca. L’objectiu d’aquest cicle, que té un enfocament eminentment pràctic i participatiu, és conèixer altres exemples, aportar idees i debatre continguts d’utilitat pràctica pel sector comercial. A més, les trobades contribueixen a crear xarxa entre els mateixos establiments.

Anteriorment els temes abordats han estat uns altres. La primera xerrada, a l’abril, per exemple, es va centrar en les “Tendències d’aparadors” i com muntar els aparadors segons els diferents moments de l’any. Una segona sessió al maig es va dedicar a la fidelització de la clientela i la tercera, al juny, va anar sobre ser o no ser originals. La darrera cita del cicle d’aquest any serà el 25 d’octubre a Móra d’Ebre, a la seu del Consell Comarcal, quan es reuniran comerciants per explicar les seves experiències d’èxit en l’àmbit del petit comerç.

Suport al desenvolupament local

El cicle està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local. A més dels seminaris i dirigides als comerciants, el Pla de Dinamització Comercial també preveu sensibilitzar els veïns de la comarca amb la importància de comprar al comerç local.

Podeu trobar tota la informació relativa al Seminari “Cicle de bones pràctiques: El cafè del comerç” a la web elcafedelcomerc.cat. Si voleu inscriure-us a les sessions, ho podeu fer emplenant el següent formulari d’inscripció.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: