Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre presenta el Cowocat_Rural i el Camí Natural del GR-99 com a model de cooperació al món rural

8 setembre 2017 · Noticies

Jornades rurals

La Ribera d’Ebre participarà aquest divendres en la jornada “Cooperar per un medi rural viu”, presentant dos projectes de cooperació al món rural impulsats des del territori: la promoció comarcal del GR-99 al seu pas per la Ribera d’Ebre i el projecte Cowocat_Rural, promoció del coworking en tot el territori rural català. La cita serà al recinte de l’Escola Industrial de Barcelona, en una trobada que pretén mostrar com la cooperació entre territoris genera noves oportunitats i recursos per al món rural.

Durant la jornada, organitzada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), el primer projecte del qual es parlarà serà del Pla estratègic de promoció del GR-99 Camí Natural de l’Ebre, una iniciativa del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) Ribera d’Ebre – Terra Alta, que té com a objectiu promocionar el GR-99 com a recurs turístic a la comarca de la Ribera d’Ebre. Aquest projecte es complementa amb altres actuacions impulsades des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, com les inversions del FEDER.

Joves i feina als territoris rurals

A més, es presentaran els resultats d’altres projectes sobre temes tan diversos com l’emprenedoria, la valorització dels productes agroalimentaris locals, el patrimoni natural i cultural, el retorn dels joves als territoris rurals i la seva inserció laboral (projecte l’ODISSEU) o la implantació del coworking a les zones rurals, l’anomenat Cowocat rural, una iniciativa que va néixer a la Ribera d’Ebre, a partir de l’espai Zona Líquida de Riba-roja d’Ebre. La gerent del CIS, Begoña Garcia, explicarà l’experiència d’aquest espai de treball compartit en un poble com a cas de bones pràctiques per a la dinamització de l’economia rural, i com aquesta experiència ha estat compartida pel CIS amb la resta de Grups Locals per estendre la iniciativa arreu del país.

La jornada comptarà també amb un espai de networking, on compartir idees per a facilitar possibles col·laboracions entre les entitats i els grups participants.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: