Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre invertirà més d’un milió d’euros al voltant del GR-99 gràcies a un ajut FEDER

1 març 2017 · Noticies

GR-99El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ja fa temps que treballa en la línia de donar valor, rehabilitar i promocionar turísticament el seu patrimoni natural, cultural i històric al llarg del GR-99 i el riu Ebre en el seu pas per la comarca. En aquest sentit, i gràcies a un ajut del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), entre el 2017 i el 2020 s’invertirà 1.250.000 euros en diferents projectes que conflueixen en aquest mateix objectiu.

Així, el projecte “Ribera d’Ebre: camí de sirga, camí de riu” contempla actuacions que van des de la creació de nous punts d’informació turística fins a l’adequació de trams de camí que connecten el GR-99 amb altres punts d’interès, passant per millores en la façana fluvial o la construcció de passeres per a vianants. Unes inversions que es faran directament des de set municipis: Riba-roja d’Ebre, Ascó, Vinebre, la Torre de l’Espanyol, Móra d’Ebre, Móra la Nova i Miravet. A més, també s’inclouen arranjaments generals en el recorregut del GR-99 i altres subrutes, així com un pla de manteniment dels punts més crítics de l’itinerari.

El projecte també detalla una proposta de “video mapping” que servirà per promocionar els aspectes turístics més rellevants de la Ribera d’Ebre.

Benefici turístic per a tota la comarca

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha donat a conèixer l’aprovació del projecte en el ple celebrat aquest dimarts al vespre, on ha destacat que es tracta d’una “molt bona notícia per a la comarca, amb una inversió directa de determinats municipis de la Ribera que repercutirà en un benefici conjunt per al territori”. D’aquesta manera, ha insistit, “fem que aquest actiu turístic sigui més atractiu per als visitants, i a la vegada aconseguim consolidar el nostre patrimoni i la façana fluvial”. També ha recordat que “tot el projecte de dinamització econòmica del Consell Comarcal treballa en la mateixa direcció”, per potenciar aquest GR-99 i convertir-lo en un referent del turisme actiu, de natura i cultural en l’àmbit del senderisme i el cicloturisme.

Aprovat el plec de clàusules administratives per a l’arrendament de la nau del Molló

Ple CCRE 28 02 2017El ple d’aquest dimarts també ha donat llum verda al plec de clàusules administratives i la licitació que regiran el contracte d’arrendament amb opció de compra de la nau, propietat del Consell Comarcal, ubicada al carrer Emprenedors, polígon del Molló, parcel·la 8, de Móra la Nova i Tivissa.

L’import de l’arrendament és de poc més de 6.000 euros al mes (sense IVA), i durant el primer any hi haurà una bonificació del 50%. El lloguer s’establirà per un període de 10 anys, i s’oferirà una opció de compra per 1.017.000 euros a partir del setè any.

Segons la presidenta de l’ens comarcal, “és destacable que ja hi hagi empreses que s’han interessat per la nau”, de manera que fa pensar que el procés d’arrendament pot desenvolupar-se amb certa rapidesa. Carim també ha avançat que les companyies que s’han posat en contacte amb el Consell Comarcal volen portar-hi a terme “activitats de tractament de residus”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: