Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Més de 1300 joves participen aquest estiu a activitats de lleure a la comarca

31 juliol 2017 · Noticies

casa colonies Consell OK

Moment de l’arribada dels 17 nens i nenes d’Alcover a la casa de colònies Ca Manxol, de Rasquera.

“Hi ha piscina?” Amb aquesta declaració d’intencions arribaven a la casa de colònies Ca Manxol de Rasquera els 17 nens i nenes que han vingut a passar uns dies en aquest establiment de la Ribera d’Ebre. Els petits, procedents d’Alcover, arribaven aquest matí amb les motxilles a l’esquena amb tot el material necessari per passar uns dies de colònies, però sobretot amb molta il.lusió.

Quinze dies abans, 64 nens i nenes havien estat durant una setmana a Ca Manxol en el Campus de Futbol Terres de l’Ebre, que enguany arribava a la seva novena edició.

arribada casa colonies exterior

Més de 50 activitats  

No gaire lluny d’allà, a Riba-roja d’Ebre, aquesta setmana finalitza el camp de treball “Cuidem l’entorn”, que per primera vegada s’ha fet a la comarca. Hi han participat 15 joves d’entre 14 i 17 anys fent diverses tasques per a millorar i condicionar la façana fluvial. I també aquesta setmana arriba a la seva fi el casal d’estiu de Riba-roja, organitzat per l’Àrea de Joventut, Esports i Educació d’aquest Ajuntament.

Aquests són només quatre exemples de les més de 50 activitats de lleure destinades a menors de 18 anys, que es faran fins a mitjans d’agost a la comarca de la Ribera d’Ebre i a les quals participaran més de 1.300 infants i joves, segons dades de la Direcció General de Joventut.

El nombre d’activitats dobla l’oferta de l’estiu passat, la qual cosa referma l’aposta de la Direcció General de Joventut per les Terres de l’Ebre en l’àmbit de l’educació en el lleure. Al primer lloc de la llista d’activitats se situen els casals d’estiu, amb més de 500 nens i nenes participants, seguits de les colònies i campaments amb més de 400 infants i joves, i cal sumar també gairebé 100 més, que han fet rutes per l’Ebre i han pernoctat a la comarca.

Camp de treball "Cuidem l'entorn", que s'ha fet per primer any a Riba-roja per condicionar i millorar la façana fluvial.

Camp de treball “Cuidem l’entorn”, que s’ha fet per primer any a Riba-roja per condicionar i millorar la façana fluvial.

El casal d'estiu de Riba-roja acaba aquest divendres.

El casal d’estiu de Riba-roja acaba aquest divendres.

Esbarjo amb garanties

Les activitats estan organitzades principalment per ajuntaments, associacions de mares i pares i empreses de lleure, sota la supervisió tècnica del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Es comprova que tant l’oferta d’activitats com les instal.lacions on es fan compleixin el nou Decret 267/2016, que va entrar en vigor el novembre de l’any passat i que substitueix a l’antic 137/2003. La nova llei suposa canvis significatius en la ràtio de titulats, noves titulacions admeses o imports de les assegurances.

Les activitats de lleure compten amb una llarga tradició a Catalunya i contribueixen no només a l’esbarjo en aquests mesos de vacances sinó també al creixement integral d’infants i joves, ja que la majoria tenen una base educativa.

D’altra banda, aquestes activitats també representen una sortida laboral per a molts joves de la comarca, que poden trobar feina com a monitors i  directors de lleure o personal de suport per conduir les activitats.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: