Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Garcia acull aquest any la Festa de l’Avi i Àvia Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb 13 candidats

31 juliol 2017 · Noticies

El municipi de Garcia acollirà aquest any la Festa dels Avis i Àvies de la Ribera d’Ebre, que arriba a la seva vuitena edició i que es farà el pròxim divendres 4 d’agost, a la pista esportiva coberta d’aquest poble riberenc. Aquest cop els amfitrions són l’Associació de Jubilats de Garcia, organitzadors juntament amb el Consell Comarcal.

En el transcurs de la festa s’escollirà l’Avi Comarcal de la Ribera d’Ebre d’entre els 13 candidats que s’hi han presentat: Maria Alentorn Serra (Ascó), Josep Oriol Ripoll (Benissanet), Josep Borràs Escoda (Darmós), Aurora Treig Joliva (Flix), Bienvenida Ars Pino (Ginestar), Matilde Franch Estadella (La Palma d’Ebre), Daniel Masip Jornet (La Torre de l’Espanyol), Àngels Serra Vinaixa (Móra d’Ebre), Aurora Marquès Grau (Móra la Nova), Teresina Comes Castellví (Riba-roja d’Ebre), Jordi Cedó Gil (Tivissa), Dolors Miró Vila (Vinebre) i Josep Escoda Lluís (Garcia).

L’acte, que començarà a les 20:30 hores, estarà presidit per la presidenta del Consell Comarcal i alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim, i comptarà amb la presència de representants dels municipis de la comarca.

L’escollit o escollida d’enguany se sumarà als avis i àvies comarcals d’edicions anteriors: Maria Cinta Nogués Homedes (Àvia Comarcal 2010), Josep Sabaté Ferrús (Avi Comarcal 2011), Maria Grau Montané (Àvia Comarcal 2012), Benigne Corbella Mestres (Avi Comarcal 2013), Roser Guinau Elies (Àvia Comarcal 2014), Teresa Saladié Gil (Àvia Comarcal 2015) i Ramon Serra Giralt (Avi Comarcal 2016).

Festa Avi Comarcal 2016

Ramon Serra, l’Avi de la Ribera d’Ebre 2016, l’any passat, durant la festa a Móra d’Ebre.

Una vetllada amb bona companyia

Com cada any, aquesta festa és una cita ineludible del calendari d’estiu per a la gent gran de la Ribera, que serveix per posar en contacte a les diferents associacions d’avis i jubilats de la comarca, totes elles representades en el Consell Consultiu de la Gent Gran de la Ribera.

L’Associació de Jubilats de Garcia ha treballat de valent per estar al nivell de les localitats amfitriones en edicions anteriors i perquè tothom se senti molt ben acollit al seu poble: “Ens fa molta il·lusió preparar aquest any la Festa de l’Avi Comarcal. És la primera vegada que des del Consell Comarcal se’ns encomana una tasca d’aquesta magnitud i no cal dir que posarem tot el nostre interès i els mitjans que siguin necessaris perquè aquesta festa sigui un èxit”.

L’acte vol ser un reconeixement a la labor de la gent gran de la comarca, com explica Margarita Daura, consellera d’Acció Social de la Ribera d’Ebre: “Són un puntal fonamental de la nostra societat, un compendi de saviesa i sempre estan disposades a col.laborar. Per això és un plaer treballar amb ells i vull fer-los arribar el meu reconeixement”.

Aquest any, la vetllada estarà conduïda pel periodista riberenc Andreu Prunera i, a més d’escollir un dels candidats com a avi o àvia comarcal 2017, tots rebran una placa commemorativa i un ram de flors de mans de representants del seu poble i del Consell Comarcal. A continuació, soparan acompanyats de veïns, familiars i amics, i tindran l’oportunitat de presentar públicament la seva trajectòria vital. Com a fi de festa hi haurà una actuació musical i ball.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: