Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Noves subvencions per a arranjament d’habitatges de gent gran i per a rehabilitació d’edificis

15 juny 2017 · Noticies

Presentació subvencions arranjament edificisJa està oberta una nova convocatòria per a la concessió de les subvencions per a obres d’arranjament en l’interior dels habitatges per a persones grans per a l’any 2017 de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Uns ajuts que tenen com a finalitat l’adequació de l’habitatge amb l’objectiu d’assolir les condicions mínimes d’habitabilitat i d’adaptar-lo per a millorar l’accessibilitat.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha presentat aquestes subvencions als ajuntaments i associacions de gent gran de la comarca en una sessió informativa que ha comptat amb l’assistència de la Directora dels Serveis Territorials de Governació i Habitatge, Rosa Peig; el vicepresident de l’ens comarcal, Gil Martí; el tècnic de rehabilitació de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya a les Terres de l’Ebre, David Lluís, i tècnics del Consell.

Obres subvencionables

El termini per presentar les sol·licituds es va iniciar el 27 de maig i s’allargarà fins al 31 de juliol, i va dirigit a habitants i famílies de la Ribera que visquin amb alguna persona de 65 anys o més, i que tinguin el seu domicili habitual i permanent a l’habitatge objecte de l’arranjament.

Presentació subvencions arranjament edificisEntre els requisits que han de complir els sol·licitants hi ha que no tingui prou autonomia per realitzar les activitats d’higiene, alimentació, mobilitat o altres similars; tenir un grau de discapacitat igual o superior al 33% o tenir reconeguda una pensió d’incapacitat permanent; i que els ingressos de la unitat de convivència no superin dues vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya ponderat (IRSC). Aquesta xifra depèn del  nombre de membres que formen la unitat de convivència i la zona geogràfica on es troba l’habitatge (consultar les bases de la convocatòria).

Vuit famílies de la comarca beneficiades l’any passat

L’any passat, vuit famílies de la Ribera d’Ebre van obtenir aquesta subvenció, principalment per adaptar les cambres de bany dels seus habitatges per una major accessibilitat. D’aquestes, dues obres van ser executades per la mateixa l’Agència de l’Habitatge, mentre que la resta les van tirar endavant els mateixos interessats. En total, uns 22.000 euros de subvencions a la comarca.

Igual que en la passada convocatòria, enguany el pressupost presentat de les obres que optin als ajuts no pot superar els 5.000 euros, i l’import de la subvenció té un límit de 3.000. Les actuacions subvencionables han d’anar encaminades a assolir les condicions mínimes d’habitabilitat de l’habitatge; adequar a la normativa vigent les instal·lacions d’aigua, gas, calefacció, electricitat i sanejament; o millorar l’accessibilitat de la vivenda.

Rehabilitació d’edificis

També es poden adreçar a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya les sol·licituds de subvencions per a la rehabilitació d’edificis d’ús residencial. El termini finalitza el 30 de juny o el 31 de juliol en funció del tipus de sol·licitud. En aquest cas, per realitzar-hi obres de conservació, d’accessibilitat o per a la millora de la qualitat i sostenibilitat de l’edifici.

Les bases d’aquesta convocatòria es poden consultar en aquest enllaç.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: