Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre presenta el projecte del GR-99 a les empreses ebrenques acreditades per la Reserva de la Biosfera

13 juny 2017 · Noticies

Empresaris ebrencs de la Reserva de la BIsofera, avui a la seu del Consell Comarcal, en el segon fòrum formatiu del COPATE.

Empresaris ebrencs de la Reserva de la Biosfera, avui a la seu del Consell Comarcal, en el segon fòrum formatiu del COPATE.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha estat aquest matí l’escenari del segon fòrum formatiu adreçat a empreses acreditades amb el segell Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre, organitzat pel Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE). Així, empresaris de les quatre comarques ebrenques s’han trobat a la capital riberenca per conèixer les novetats en les que s’està treballant per tal de revaloritzar els productes i serveis del territori sota una marca de reconeixement internacional com és la Reserva de la Biosfera, amb l’objectiu de crear espais de treball comú i consolidar actuacions conjuntes entre els diferents agents socioeconòmics de les quatre comarques. Tot plegat per consolidar la diversitat biològica i cultural de la zona, i el seu desenvolupament econòmic i social a través de la relació amb la natura.

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha donat la benvinguda als assistents destacant la importància d’enfortir “els intercanvis entre empreses del territori i les sinèrgies entre el sector públic i privat de les Terres de l’Ebre, també a nivell comarcal”, a la Ribera d’Ebre. Carim els ha explicat els esforços que s’estan fent des del Consell Comarcal per a la diversificació econòmica d’”una comarca com la nostra, molt industrial, on els darrers temps estem apostant fortament per potenciar altres sectors estratègics”: “Apostem clarament per potenciar productes de la terra dels sectors agroalimentari, turístic i comercial”, diu Carim, en referència a les polítiques i actuacions que es duen a terme dins el projecte Ribera d’Ebre Viva. I, en aquest sentit, ha considerat que “un distintiu de qualitat com la marca Reserva de la Biosfera és molt important”.

De fet, la marca Reserva de la Biosfera té molt bona acollida entre el centenar d’empresaris ebrencs ja acreditats, entre ells 13 de la Ribera d’Ebre. És el cas de l’Helga Harbig de Biopaumerà, de Rasquera, que en fa un “balanç molt positiu” com a reconeixement als seus olis i vins ecològics, i de Josep Suñer, que destaca “les sinergies” que es creen amb iniciatives com aquesta, “és important perquè tots els empresaris anem en la mateixa direcció i sumem esforços i recursos” per al territori.

L’estratègia de dinamització turística a l’entorn del GR-99

La tècnica de Turisme ha presentat el projecte del GR-99 als empresaris ebrencs de la Reserva de la Biosfera.

La tècnica de Turisme ha presentat el projecte del GR-99 als empresaris ebrencs de la Reserva de la Biosfera.

Com a exemple d’aquests esforços, i aprofitant la presència avui d’empresaris d’arreu de les Terres de l’Ebre, la tècnica de Desenvolupament Turístic del Consell Comarcal ha explicat als assistents un dels projectes en els quals s’està treballant des de la Ribera: el Camí de Sirga o Camí de l’Ebre com una oportunitat per al desenvolupament del territori ebrenc. I és que des de la Ribera d’Ebre es considera que “la dinamització turística al voltant del GR-99 és estratègica de cara al futur de les nostres comarques. Podem oferir un bon producte vinculat al riu Ebre, no només per al mercat turístic intern sinó a nivell internacional”, diu la presidenta.

I és que, com ha explicat la tècnica comarcal, “tots els grans rius europeus tenen una ruta cicloturística i de senderisme al seu voltant, amb un gran impacte econòmic, ja que aquest sector mou 44 milions d’euros anuals” a tot Europa. És el cas del Loire à velo, amb 900.000 visitants i 20 milions d’euros d’ingressos directes a la zona, o la ruta del riu Danubi, que recorre diversos països centre europeus i que es calcula que rep 80.000 visitants només entre els mesos de juliol i agost. Són alguns dels exemples que s’han explicat als empresaris en la trobada d’avui, perquè siguin coneixedors que aquests és un projecte de futur, ja que “sabem que les vacances actives en família, lligades a un estil de vida saludable, van in crescendo”, ha destacat la tècnica.

Per la seva banda, els tècnics del COPATE han manifestat el compromís per estar presents a les quatre comarques ebrenques: Ribera d’Ebre, Terra Alta, Baix Ebre i Montsià. És per això que continuaran organitzant jornades formatives itinerants, com la d’avui a Móra d’Ebre, a la resta del territori.

Més informació de l’aposta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre pel projecte del GR-99 en aquest enllaç.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: