Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre reivindica un cop més una infraestructura ferroviària digna per a les Terres de l’Ebre

7 juny 2017 · Noticies

Els presidents dels consells comarcals del Baix Ebre, el Montsià i la Ribera d'Ebre s'han sumat avui al viatge reivindicatiu.

Els presidents dels consells comarcals del Baix Ebre, el Montsià i la Ribera d’Ebre s’han sumat avui al viatge reivindicatiu.

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha participat avui en el viatge reivindicatiu organitzat per la Plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre per reclamar que s’habiliti la venda de bitllets i es pugui viatjar des de l’estació central ebrenca al País Valencia. Es dóna la circumstància que en l’actualitat no es poden comprar bitllets per fer aquest trajecte, en direcció sud, malgrat que des del passat mes de novembre l’Euromed s’atura a l’estació de l’Aldea-Amposta-Tortosa.

Amb la seva presència en l’acte la presidenta comarcal ha volgut “reivindicar una vegada més una infraestructura ferroviària i una xarxa de transports digna per a la Ribera d’Ebre i les Terres de l’Ebre”, denunciant una vegada més “l’oblit i la precarietat actual” i reivindicant “una millora que és bona pel territori i per tots els nostres ciutadans”. L’acte d’avui arriba pocs dies després del darrer descarrilament de tren a la línia R-15 i que la Ribera tornés a exigir, per enèssima vegada, millores en aquesta línia de rodalies que travessa la comarca.

Viatge reivindicatiu 

Sota el lema ‘Volem Pagar’, mig centenar de manifestants s’han concentrat a l’andana de l’estació central ebrenca en el moment en què l’Euromed s’aturava provinent de Barcelona, amb diputats a bord. En aquesta ocasió, els interventors han fet els ulls grossos i han permès accedir al tren a una vintena de persones que participaven d’aquest acte reivindicatiu, i durant el trajecte no els han demanat bitllet. De fet, els participants en aquesta acció han hagut de comprar-se el bitllet entre Tarragona i Castelló, davant la impossibilitat de fer-ho des de l’Aldea, i havent de pagar més del trajecte que realment han realitzat, segons denúncia la Plataforma Trens Dignes. “Quan diem ‘Volem pagar’, estem dient que volem usar el transport públic, que volem pujar al tren legalment i pagar pel trajecte fet, ni més ni menys. Demanem, simplement, que un tren que ja s’atura a l’estació, admeta passatgers per dirigir-se a la següent parada cap al sud”, afirma la portaveu de la Plataforma, Montse Castellà.

Els manifestants han partit de l'estació de l'Aldea.

Els manifestants han partit de l’estació de l’Aldea.

La presència de polítics i mitjans de comunicació ha evitat avui els problemes amb què habitualment es troben els ciutadans ebrencs que volen fer aquest trajecte, ja que Renfe considera que aquesta és una estació només de baixada, i no els deixa pujar per anar en direcció a València tot i haver comprat el bitllet a Tarragona. Amb aquest acte reivindicatiu d’avui s’ha volgut “simplement reclamar que se’ns permeta pujar a un tren que ja a dia d’avui s’atura a la nostra l’estació central, per així continuar el viatge cap al sud i a la inversa, perquè tampoc els usuaris de València o Castelló poden comprar bitllets per venir cap a l’Ebre amb Euromed, sí en canvi cap a Tarragona i Barcelona, passant de llarg de les Terres de l’Ebre a efectes reals, malgrat fer-hi parada”, afegeix la Plataforma en el seu comunicat.

A més de la presidenta de la Ribera d’Ebre, han participat del viatge reivindicatiu el president del Baix Ebre, Dani Andreu; la presidenta del Consell Comarcal del Montsià, Carme Navarro; els diputats al Parlament de Catalunya Carles Castillo, Ferran Civit, Francisco Javier Domínguez, Carles Prats i Sergi Saladié; el senador Miquel Aubà; l’alcalde de L’Ametlla de Mar i vicepresident de l’AMI, Jordi Gaseni; l’alcaldessa de Godall, Teresa Esmel; i representants de sectors socioeconòmics, com el portaveu de la Plataforma en Defensa del Ferrocarril a Tarragona, Carlos Montejano, i els secretaris generals de CCOO i UGT a les Terres de l’Ebre, Josep Casadó i Valentí Marín.

Més informació d’aquest acte en aquest enllaç.

Les reividicacions de les Terres de l'Ebre s'han fet sentit aquest matí a l'estació de Castelló.

Les reividicacions de les Terres de l’Ebre s’han fet sentit aquest matí a l’estació de Castelló.

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: