Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre exigeix millores per a la línia R-15 després del nou descarrilament d’un tren avui a Ascó

24 maig 2017 · Noticies

descarrilament tren ascó

El comboi accidentat, a poca distància de l’estació d’Ascó, on ha descarrilat.

El tercer descarrilament en poc temps d’un tren de mercaderies a Ascó ha provocat que alcaldes del territori i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre hagin criticat durament la situació de la línia ferroviària R-15 al seu pas per la comarca, i més concretament entre aquest municipi i Móra la Nova.

Els fets han tingut lloc minuts abans de dos quarts d’11 del matí. El comboi que ha patit l’incident anava en direcció a Tarragona quan, uns metres abans d’arribar a l’estació d’Ascó, ha descarrilat. Això ha provocat que la línia quedés tallada, afectant la circulació de trens i obligant a traslladar els passatgers en autobús fins a l’estació de Móra la Nova.

Indignació al territori

El nou descarrilament ha indignat un cop més al territori, i s’han succeït les reaccions denunciant la falta d’inversions i de compromís per part del Ministeri i ADIF. L’alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda; la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim, i el diputat provincial i alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, han reivindicat la millora urgent d’aquest tram per la importància que té dins del Pla d’Emergències Nuclear (PENTA) i pel mal estat en què es troba en l’actualitat.

L’alcalde d’Ascó ha recordat que el pla d’emergències contempla en el seu nivell 3 l’evacuació de la població, tant per carretera com per tren, i que “per línia ferroviària seria inviable, ja que els trens d’Ascó a Móra la Nova tarden més de 20 minuts per fer un trajecte de 15 km”. A més ha afegit “hi ha trams de via que els trens han d’anar a 30 km/h”.

En aquest sentit, Buixeda ha recordat que ahir hi va haver un incident a la central nuclear d’Ascó i ha insistit a dir que “estem cansats de reclamar al Ministeri d’Interior i al de Foment més inversions al territori, tant a escala humana com d’infraestructures” i ha insistit en la peculiaritat de la zona que té dues centrals nuclears. L’alcalde d’Ascó ha aprofitat per reclamar als sis diputats que té la província de Tarragona al Congrés que prenguin consciència de la situació de la comarca i els ha instat a “que vinguin i vegin les mancances que té el nostre territori”.

Una inversió que no arriba

Per la seva banda, la presidenta comarcal ha denunciat la situació d’abandonament i ha reivindicat novament les inversions previstes en aquesta “infraestructura bàsica pel territori, donat que transcorre per dins de dues centrals nuclears i una indústria química”. Carim ha exigit que Madrid compleixi el compromís d’invertir els 23 milions d’euros previstos per la R-15 en el Pla d’Actuacions Prioritàries 2014-2016 que ja es van reclamar fa més d’un any, quan el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va fer front comú amb la Generalitat i els seus homòlegs de la Terra Alta i el Priorat per aconseguir “un servei digne per la gent dels nostres pobles, que minimitzi el risc i garanteixi la seguretat”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: