Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Alumnes del curs de comerç del Ribera d’Ebre Viva visiten diversos establiments per conèixer el dia a dia del sector

2 juny 2017 · Noticies

Els alumnes del curs de dependent/a, durant una de les sessions pràctiques a les botigues.

Els alumnes del curs de dependent/a, durant una de les sessions pràctiques a les botigues.

Els alumnes del curs de dependent/a del projecte Ribera d’Ebre VIVA han visitat aquesta setmana establiments comercials de Móra d’Ebre. Es tracta d’una iniciativa nova d’aquest any per tal d’aproximar els usuaris a l’entorn laboral i donar-los a conèixer, de la mà dels mateixos comerciants, quins requisits tenen en compte aquests quan busquen personal per a les seves botigues. I, a més de millorar el seu procés d’aprenentatge, “és una bona manera que els empresaris visualitzin que a la comarca hi ha gent en recerca activa de feina amb interès per incorporar-se al mercat laboral”, explica Montserrat Ramon, tècnica del Ribera d’Ebre Viva.

Així, els alumnes complementen la formació de 120 hores que finalitzaran el pròxim 12 de juny, i gràcies a la qual hauran après tècniques de venda, aparadorisme, reposició de producte o sistema de cobrament, a més de treballar en competències transversals i conèixer eines per ajudar-los en la recerca activa de feina. Cal tenir en compte que el sector del comerç s’està reactivant molt a la comarca i, entre altres, gràcies als Grups de Treball, des de l’any passat els establiments riberencs es promocionen sota la marca Pobles Vius

 

Una feina vocacional

Concretament, han anat a veure el dia a dia a tres comerços, començant per la botiga Carmina Borrell Moda Infantil, on la mateixa Borrell ha exposat als alumnes que “com a botiga gran (de dimensió) però de poble (per tant, de proximitat), cal adaptar-se a allò que vol el client”. Així, “la clau és oferir el servei amb una atenció de tu a tu, a més de tenir petits detalls que facin que el client no marxi”, ha indicat, a la vegada que ha remarcat la importància de les xarxes socials. Finalment, pel que fa al dependent “és important saber escoltar el client, formar un equip entre les persones que treballen a l’establiment i, alhora, ser inquiet per fer coses noves”, ha conclòs.

La visita als comerços els permet conèixer la realitat del sector comarcal.

La visita als comerços els permet conèixer la realitat del sector comarcal.

La segona ha estat a la Sabateria Cles, on Juana Rodríguez els ha explicat que la seva aposta passa per “oferir varietat en producte, qualitat, preu i servei”. També ha detallat que en un dependent busca “una persona de confiança, companyerisme, educació a l’hora d’atendre els clients i una certa autonomia”. “El client ve per la persona que l’ha atès, de la que potser no sabrà el nom, però recordarà que el va atendre bé”, ha reivindicat.

La darrera visita ha estat a l’agrobotiga 7 de Ribera, de Conxita Blasi, que va obrir fa 11 anys i on es poden trobar productes d’alimentació de productors locals (preferentment sostenibles) i també altres elements artesanals, com ara ceràmica de Miravet. Blasi ha insistit que per treballar de dependent “la relació amb la gent t’ha d’agradar”, i és important “saber explicar què hi ha darrere de cada producte sense atabalar el client”. Així, a l’hora de buscar personal té en compte “que tingui predisposició, també idiomes, preferentment anglès, i que cregui en la filosofia de la botiga”, ha acabat.

 

Altres formacions

A més del curs de dependent/a, des de Ribera d’Ebre VIVA s’han impulsat dues càpsules formatives més. La primera, que es va iniciar a l’abril i finalitzarà al juliol, és el curs d’ajudant de cuina i rebosteria de 250 hores, en el qual els alumnes aprendran a l’aula i, a més, tindran l’oportunitat de fer 40 hores de pràctiques no laborals en una empresa riberenca. La següent serà passat l’estiu, els mesos de setembre i octubre, quan tindrà lloc un curs de mosso/a de magatzem de 120 hores que inclourà, entre altres, el carnet de carretó elevador, un títol molt demandat al mercat laboral.

Més informació visiteu el web del Ribera d’Ebre Viva.

El Ribera d’Ebre VIVA és un projecte integrat d’abast territorial que combina accions de promoció de l’ocupació i desenvolupament local, coordinat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i amb el suport dels ajuntaments, entitats i empreses de la comarca.  Està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: