Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Literatura i arts escèniques convergeixen a Móra d’Ebre en la 10a edició de Litterarum, del 25 al 28 de maig

22 maig 2017 · Noticies

Litterarum 2017 Passions menestrala

Imatge promocional de l’espectacle Les passions de la menestrala, de Valer Gisbert.

Litterarum, Fira d’Espectacles Literaris, que tindrà lloc a Móra d’Ebre del 25 al 28 de maig, celebra enguany la seva desena edició amb un dia més de programació i refermant la simbiosi creativa entre arts escèniques i literatura. Així, en aquesta ocasió s’han programat més de trenta espectacles, gairebé el doble que el 2016, inspirats en una vintena d’autors dels Països Catalans, entre els quals hi ha Pere Quart, Carme Riera, Feliu Formosa, Prudenci Bertrana, Vicent A. Estellés, Maria Cabrera o Marta Pessarodona, sense oblidar escriptors i escriptores de les Terres de l’Ebre com Zoraida Burgos, Artur Bladé o Francesca Aliern.

Entre els més destacats hi ha el de la cantant algueresa Franca Masu, que presentarà l’espectacle Cor de mar, inspirat en poetes de l’Alguer catalanoparlant, o la proposta del dramaturg Valer Gisbert, que estrenarà una creació teatral a partir de la novel·la Les passions de la Menestrala, de l’escriptora de Xerta Francesca Aliern.

Creació de nous espectacles

Litterarum 2017 Dani Alegret Màrius Serra

Dani Alegret i Màrius Serra han realitzat la residència artística del Litterarum 2017.

Un dels grans objectius de Litterarum és que es creïn espectacles nous. D’aquí l’experiència de les residències artístiques vora el riu Ebre, que enguany han protagonitzat l’escriptor Màrius Serra i el músic Dani Alegret del grup Els Amics de les Arts. El resultat de la seva creació, inspirada en el llibre Quiet de Serra, es podrà veure en estrena i exclusiva en el sopar dels 10 anys de Litterarum, dijous 25 de maig a La Llanterna Teatre de Móra d’Ebre.

A més, i com a novetat de cara als programadors, en aquesta edició de l’esdeveniment es podrà veure un avançament d’alguns espectacles gràcies a les activitats Tast-Avanç, amb propostes inspirades en l’Any Brossa, i Tast-VInent, amb iniciatives que lliguen literatura i vi.

La Fira del Llibre Ebrenc, el complement ideal

portada-web-llibresebrencs

Clica per accedir a la pàgina on pots llegir els relats i votar el que més t’agradi.

El Litterarum se celebra en paral·lel amb la Fira del Llibre Ebrenc, que l’Ajuntament de Móra d’Ebre, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i l’Institut Ramon Muntaner organitzen des de fa 14 anys. Una fira que compta amb una gran carpa de 500 metres quadrats, instal·lada a la plaça de la Cultura, on s’exposaran uns 2.500 títols de llibres d’autors o de temàtica ebrencs, s’hi presentaran les novetats literàries del 2017 i s’hi organitzaran diverses activitats al voltant del món del llibre. Enguany, a més, hi haurà accions per celebrar la incorporació del mot ebrenc –a al Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans.

Cal recordar que en el marc de la fira té lloc la XIII edició del Premi Llibresebrencs.org de relats curts a Internet, un certamen literari organitzat pel Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. En aquest sentit, fins aquest dijous 25 de maig es pot participar en la votació popular a través de la plataforma Wattpad, que ja ha registrat 355 vots i més de 5.500 lectures. En aquesta convocatòria s’hi han presentat un total de 45 relats.

Per a més informació sobre el premi, podeu recuperar aquesta notícia.

Consulteu el programa del Litterarum i de la Fira del Llibre Ebrenc en aquesta pàgina web.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: