Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Comença un nou Pla d’Ocupació per millorar entorns rurals i urbans a la Ribera d’Ebre

5 maig 2017 · Noticies

Benvinguda Pla d'Ocupació 2017El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha iniciat un nou Pla d’Ocupació a la comarca, gràcies a l’impuls de la Diputació de Tarragona, adreçat a persones aturades. Així doncs, els pròxims sis mesos cinc persones de la comarca –un responsable i quatre peons– s’encarregaran de realitzar tasques de manteniment d’entorns municipals i espais públics i en la millora de la imatge global de la Ribera d’Ebre per tal d’obtenir un paisatge de qualitat.

El gerent del Consell Comarcal, Jordi Borràs, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als nous beneficiaris del Pla d’Ocupació, tot desitjant-los que la seva experiència i el seu pas per aquest programa públic els ajudi a millorar les seves expectatives laborals i la seva inserció al mercat de treball un cop passin aquests sis mesos. L’han acompanyat tècnics que han exposat als participants el funcionament del pla.

Formació i treball

Aquest pla contribueix a la contractació de persones desocupades i que resideixen a la comarca, la qual cosa repercuteix en la millora de la seva situació laboral i en l’adquisició de competències tècniques. Amb la seva feina, treballaran en el marc d’un projecte que respon a la voluntat d’incrementar la qualitat de l’entorn natural per a la millora dels usos de la ciutadania i adaptar-lo a les necessitats actuals dels municipis realitzant accions de manteniment i neteja de rutes turístiques i espais d’interès singular.

A més, i de manera complementària, els participants rebran formació general adequada a les necessitats del grup, i formació específica destinada a millorar les competències professionals, amb la finalitat d’incrementar les possibilitats d’inserció laboral posterior. En aquest sentit, la primera de les formacions que han rebut aquests treballadors ha estat en matèria de Prevenció de Riscos Laborals.

Aquest Pla d’Ocupació se suma al Pla de foment de l’Ocupació 2017 que impulsa la Diputació de Tarragona amb l’objectiu d’impulsar les polítiques actives d’ocupació a la demarcació. El conveni es va signar el passat 23 de març i suposa una inversió total de 573.659,80 euros.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: