Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre posa en marxa un nou Pla d’Ocupació gràcies a un conveni amb la Diputació de Tarragona

23 març 2017 · Noticies

Conveni Diputació de Tarragona Pla d'Ocupació Comarcal 2017

Els presidents dels Consells Comarcals de la demarcació de Tarragona, amb la presidenta de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, al costat del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, després de l’acte de signatura dels convenis.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha signat aquest migdia el conveni amb la Diputació de Tarragona per impulsar, aquest any 2017, un nou Pla d’Ocupació Comarcal destinat a millorar entorns rurals i urbans. La iniciativa forma part del Pla de Foment de l’Ocupació que l’ens provincial executa des de l’any 2013 i que es desenvolupa a les deu comarques de la demarcació. La inversió total és de 573.659,80 euros.

En el cas de la Ribera d’Ebre, en el marc del pla es faran tasques forestals a diferents municipis, tals com desbrossaments a la Torre de Cervelló a Benissanet; la neteja i manteniment de finques municipals i jardins de la Palma d’Ebre; el desbrossament al Camí de Sant Jeroni i al Paratge de les ermites de Sant Jeroni i Santa Madrona de Móra d’Ebre; la neteja de les vores del riu a Móra la Nova, i l’obertura de senders de Sant Antoni a la Roca Roja a la Torre de l’Espanyol, entre d’altres. Aquesta serà ja la cinquena edició del Pla d’Ocupació Comarcal, que l’any passat va permetre realitzar actuacions a quinze municipis de la Ribera.

Feina per a 5 persones durant 6 mesos

A cada comarca, un grup de 5 persones (4 peons i un responsable) que fins ara es trobaven en situació d’atur seran contractades, seleccionades i dirigides per la Diputació de Tarragona per posar-se al servei dels projectes que els Consells Comarcals, atenent les necessitats dels municipis, hauran triat per ser executats. Cadascun d’aquests Plans d’Ocupació Comarcals tindrà una durada de 6 mesos. Durant aquest període, els beneficiaris també rebran formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la seva posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà suport en la recerca activa de feina i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral.

A la signatura, que ha tingut lloc aquest dijous al Palau de la Diputació, hi han estat presents el president de la Diputació, Josep Poblet; el president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Joan Maria Sanahuja; el del Baix Camp, Joaquim Calatayud; la presidenta del Baix Penedès, Eva M. Serramià; el del Baix Ebre, Andreu Falcó; la del Montsià, Carme Navarro; el de la Conca de Barberà, Francesc Benet; el del Priorat, Joan Carles Garcia; la de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim; la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Cinta Rams, i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili. A l’acte també hi han assistit la diputada delegada de Medi Ambient, Imma Costa, i el diputat delegat de Polítiques Actives d’Ocupació, Joan Josep Malràs.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: