Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Punt i final al Pla d’Ocupació 2016 amb actuacions a quinze municipis de la Ribera d’Ebre

7 novembre 2016 · Noticies

Foto de grup final pla d'ocupació 2016Des de mitjans del mes de maig i fins a la primera setmana de novembre, cinc veïns de la comarca, aturats de llarga durada, han realitzat diversos treballs en el marc del Pla de Foment de l’Ocupació 2016, impulsat per la Diputació de Tarragona i amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Unes persones que, a més de tenir l’oportunitat de treballar sobre el terreny, també han rebut formació en competències professionals i prevenció de riscos laborals.

En la darrera jornada els participants al programa han participat a un acte amb el gerent del Consell Comarcal, Jordi Borràs, i la responsable de Promoció econòmica de la Diputació de Tarragona, Dolors Micola, en el qual s’ha fet un balanç molt positiu per part de tots els agents implicats. I és que, com en tots els plans d’ocupació, en aquest cas s’ha pogut oferir l’oportunitat a cinc persones perquè deixin l’atur, encara que sigui només per sis mesos, i es preparin per tornar al món laboral.

Tant Borràs com Micola han esperonat els cinc participants a aquest programa per tal que, un cop finalitzat, “no es desanimin” i, fins i tot, “es plantegin convertir-se en emprenedors”. En aquest sentit, han posat a la seva disposició els serveis de suport a l’emprenedoria que s’ofereixen tant des del Consell, com des de la Diputació i la Generalitat de Catalunya.

Una experiència enriquidora

Entre els treballadors que han format part d’aquest darrer pla d’ocupació n’hi ha dos de Móra d’Ebre, un de Móra la Nova, un de Tivissa i un de Ginestar. Dels cinc, quatre són majors de 50 anys, mentre que un en té 36. Tots ells han valorat el programa com una “molt bona experiència, i una oportunitat de treballar en equip”.

Serafín ha explicat que després de tres anys a l’atur, aquesta oportunitat ha estat “tota una motivació i un bon al·licient” i li ha permès “activar-me i conèixer gent”. Lucio, que ha exercit d’encarregat de la brigada perquè tenia experiència prèvia en obra pública, ha assegurat que s’ha “oxigenat mentalment” després de sis anys sense treballar. Així mateix, ha assenyalat que “l’edat acostuma a ser un obstacle perquè ja no se’ns valora i hi ha molta competència” i, amb el pla d’ocupació “l’edat no ha estat cap inconvenient”, ha celebrat.

Millores a quinze pobles riberencs

Les tasques realitzades per la brigada en quinze municipis de la comarca han consistit en treballs de manteniment en equipaments municipals i espais públics, amb l’objectiu de millorar el paisatge urbà riberenc.

Així, van començar a Ginestar fent actuacions de pintura en diversos espais del Poliesportiu, el cementiri, l’escola o el Passeig de l’Embarcador. A la Torre de l’Espanyol van pintar el consultori municipal o la sala d’actes, entre altres, a més d’arranjar carrers i voreres, tapes d’enllumenat de fanals o la paret del cementiri. En el cas de Flix, la brigada va repintar tots els passos de vianants de la població. A Móra d’Ebre es van fer tasques de manteniment, pintura i neteja de parcs i jardins municipals i també del cementiri, a més del condicionament de l’entorn dels contenidors soterrats. També van treballar a Vinebre, on es va fer perxejat de carrers o manteniment del mobiliari urbà.

Ja al mes de juliol van actuar a Riba-roja d’Ebre, on van pintar la façana de l’escola Sant Agustí. A Miravet van instal·lar papereres a diferents indrets del poble, a més d’arranjar i pintar alguns espais. A Garcia van polir i pintar les taules de la zona del riu i els bancs de fusta dels carrers del poble, així com la neteja de carrers de la part vella del municipi. A Tivissa van recuperar el marge del càmping municipal.

Coincidint amb l’inici del mes de setembre es van traslladar a Darmós, on van arrebossar el mur del carrer Bassa, i a l’EMD la Serra d’Almos, on van arranjar les voreres del carrer La Pau i van realitzar un manteniment general d’equipaments municipals. A la Palma d’Ebre van fer petites reparacions en els paviments dels carrers, així com la neteja, manteniment i reparacions de l’estació de transferència i els antics rentadors municipals. En el cas de Rasquera van pintar dos parts infantils, places públiques i senyalització urbana. Els darrers treballs ens han dut a terme a Benissanet, on han fet obres de manteniment de la via pública i de pintura d’equipaments i instal·lacions municipals, i a Móra la Nova, on s’han encarregat de l’arranjament de trams de vorera i la neteja de la zona de la cruïlla del Passeig de l’Estació.

El Pla de Foment de l’Ocupació és un programa anual i es tornarà a posar en marxa l’any que ve, amb una nova selecció de candidats. Els interessats han d’estar inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya.

Pla d'ocupació 2016 FlixPla d'ocupació 2016

Pla d'ocupació 2016 Móra la NovaPla d'ocupació 2016 Móra la NovaPla d'ocupació 2016 Móra la Nova

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: