Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

12 riberenques del món educatiu i el lleure es formen com a contacontes al Consell Comarcal

5 desembre 2016 · Noticies

web_foto-contacontesAquest cap de setmana s’ha posat el punt i final al curs de contacontes organitzat per les àrees de Joventut i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Una formació de 20 hores de durada que s’ha dut a terme els matins de dissabte durant cinc setmanes consecutives, i a la qual han assistit 12 alumnes, el màxim disponible, amb perfils professionals vinculats al món de l’educació i el lleure, a més de tècniques de biblioteca.

Les participants han fet una bona valoració un cop finalitzat el curs i ressalten que d’aquesta formació s’emporten “un gran aprenentatge per aplicar a les seves feines diàries” però, sobretot, “una gran aportació personal”. I és que, encara que aparentment contar un conte pot semblar una cosa senzilla, quan s’aprofundeix en aquest món ens adonem de la posada en escena, del cos, de la respiració, del to de veu, de les nostres timideses… i tot plegat ens dóna una reflexió de la posada en acció que ens ajudarà a fer del conte una eina educativa d’incalculable valor.

Com contar un conte?

web_portada-web-contesAixí, durant el curs, les alumnes s’han endinsat en la narració oral, a través dels conceptes de comunicació i oralitat, treballant d’una manera pràctica nocions com els accents en un text, els silencis, l’escolta del públic…, i experimentant i ampliant les possibilitats expressives a través fonamentalment del propi cos i la veu.

El curs l’ha impartit Bienve Borràs, actriu, professora de teatre i contacontes, a més de membre de l’equip docent de l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta. Es tracta d’un espai formatiu en arts escèniques acceptat, el passat mes de setembre, com a membre de l’Associació Catalana d’Escoles de Teatre (ACET), posant finalment les Terres de l’Ebre al mapa de les formacions professionals escèniques de Catalunya.

Pràctica en escoles i biblioteques de la comarca

Un cop acabat el curs, les alumnes posaran en pràctica els seus coneixements i aniran a explicar un conte en una escola o biblioteca de la Ribera d’Ebre, per tal de contribuir a fer arribar als més petits una educació no sexista que promogui el respecte per la igualtat. Un objectiu emmarcat en el projecte Kant per la Igualtat.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: