Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre se suma al 25N i manifesta el seu rebuig a la violència masclista

25 novembre 2016 · Noticies

La lectura del manifest del 25N a la Ribera d'Ebre ha anat a càrrec de la presidenta comarcal, en un acte a l'institut de Móra.

La lectura del manifest del 25N a la Ribera d’Ebre ha anat a càrrec de la presidenta comarcal, en un acte a l’institut de Móra.

L’institut Julio Antonio de Móra d’Ebre ha acollit aquest migdia l’acte institucional del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones amb el qual la Ribera d’Ebre ha volgut sumar-se al rebuig unànime de la societat catalana davant la violència masclista, així com el compromís públic de continuar treballant per eradicar-la.

A l’acte han assistit càrrecs electes, bona part de la comunitat educativa i representants del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, entre ells la consellera de Serveis Socials, Margarita Daura, i la presidenta comarcal, Gemma Carim, encarregada de llegir el manifest de l’Institut Català de les Dones amb motiu del 25N.

A més, els alumnes de 3r d’ESO han escenificat l’obra de teatre La Festa, que com en altres instituts ebrencs ha volgut denunciar davant el públic que omplia el teatre de l’institut les actituds i conductes carregades de micromasclisme que generen desigualtat. Aquesta obra ha servit als seus protagonistes per treballar el tema de la violència de gènere a classe durant els darrers dies, a través de converses i situacions recreades de la seva quotidianitat, que han portat avui a l’escenari. Tot plegat per posar de manifest com són acceptades les relacions asimètriques entre home i dona al nostre entorn social.

El públic que omplia el teatre ha aplaudit una llarga estona i fins i tot s'ha posat dempeus per aplaudir l'actuació dels alumnes de 3r d'ESO.

El públic que omplia el teatre ha aplaudit una llarga estona i fins i tot s’ha posat dempeus per aplaudir l’actuació dels alumnes de 3r d’ESO.

Murals del 25N a tots els instituts riberencs

La jornada reivindicativa del 25N a la Ribera d’Ebre ha servit també per presentar els murals que els estudiants de 4t curs de l’ESO dels quatre instituts de la comarca: IES Flix, Col·legi Santa Teresa de Móra d’Ebre, Institut Escola 3 d’Abril de Móra la Nova i l’IES Julio Antonio han treballat les darreres setmanes dins el projecte Kant.

Els murals han estat elaborats a partir de les reflexions sobre que és l’amor per a 200 joves riberencs. En aquest taller, impartit per les tècniques comarcals, els protagonistes han associat les relacions de parella a conceptes i espais de CONFIANÇA, RESPECTE, SINCERITAT, FELICITAT, PLAER, IGUALTAT, paraules que la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha fet seves avui a l’hora de reivindicar, en nom de la gent de la Ribera, que “cal eradicar la xacra de la violència masclista i ens continuarem manifestant fins que arribi el dia que no hi hagi agressions i violència”.

A continuació els murals que s’han penjat avui a tots els centres de Secundària de la comarca:

ies-flix-1

Mural 25N institut de Flix.

ies-flix-2

Mural 25N institut de Flix

ies-flix-3

Mural 25N institut de Flix

 

ies-julio-antonio1

Mural institut Julio Antonio Móra d’Ebre

ies-julio-antonio2

Mural institut Julio Antonio Móra d’Ebre

ies-julio-antonio3

Mural institut Julio Antonio Móra d’Ebre

ies-julio-antonio4

Mural institut Julio Antonio Móra d’Ebre

ies-julio-antonio5

Mural institut Julio Antonio Móra d’Ebre

ies-flix-4

Mural 25N institut de Flix

3abril2

Mural del 3 d’Abril de Móra la Nova

3dabril1

Mural del 3 d’Abril de Móra la Nova

santa-teresa1

Mural col·legi Santa Teresa de Móra d’Ebre

santa-teresa2

Mural col·legi Santa Teresa de Móra d’Ebre

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: