Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Ets jove i busques feina a la Ribera d’Ebre? Participa al networking d’ocupació jove!

11 novembre 2016 · Noticies

Cartell Networking ocupació joveJoves professionals que tinguin interès per treballar a la Ribera d’Ebre o vulguin accedir a un millor lloc de treball, i empreses del territori que busquin incorporar aquestes persones a les seves plantilles. Aquests seran els protagonistes, el pròxim divendres 18 de novembre, del networking d’ocupació jove que tindrà lloc, a partir de les 10 del matí, al Centre d’Empreses “La Ribera” de Flix.

En aquest sentit, el Servei Comarcal de Joventut fa una crida als joves a participar de la iniciativa, que impulsa el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre seguint amb la línia estratègica de retenir el talent a la comarca i incentivar que els joves puguin desenvolupar el seu projecte vital al territori. Aquesta vegada, a través del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) Ribera d’Ebre – Terra Alta i amb el suport de l’Ajuntament de Flix, s’ha preparat el networking per reivindicar la figura dels joves professionals, amb estudis universitaris, per tal que s’activin a trobar una feina qualificada i ajustada al seu perfil.

L’objectiu de la jornada, que és gratuïta, és posar en contacte joves amb estudis universitaris i empreses de la zona, de manera que de la trobada en puguin sorgir nous contractes laborals. Les companyies del territori busquen, entre altres, perfils d’enginyeria, química, comercials, operaris, personal d’hostaleria i persones especialitzades en comunicació, publicitat i màrqueting. Pel que fa a les empreses, treballen en diferents sectors, com ara l’energia eòlica, l’agricultura, l’hostaleria, el sector sanitari, la publicitat o la informàtica i el desenvolupament de software.

Activitats a mida dels joves i les empreses

La jornada oferirà diferents activitats adreçades als dos perfils que hi assistiran. D’una banda, proposa iniciatives als joves per millorar les seves oportunitats d’ocupació en aquest territori, i de l’altra, presenta a les empreses eines per facilitar la captació d’aquests joves.

Així, s’ha programat una xerrada titulada “Com gestionar el talent jove, motivació i reptes”; un espai dinàmic de contacte entre empresaris i joves per generar noves oportunitats professionals; i visites a Vestas, una empresa del sector eòlic amb oficina a Flix, i a Zona Líquida, l’espai de coworking rural de Riba-roja d’Ebre.

Aposta pel talent jove de les zones rurals

Tot plegat s’emmarca en el programa Odisseu, impulsat per la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i per la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a partir d’una iniciativa conjunta de la Fundació del Món Rural i de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), amb la col·laboració dels Grups d’Acció Local Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de joventut.

Amb Odisseu es vol promoure i facilitar el retorn del talent jove cap al medi rural, donant a conèixer als i les joves les oportunitats que hi ha als entorns rurals per a desenvolupar-hi el seu projecte professional, siguin o no originaris d’aquests. A través de diferents activitats, el programa Odisseu connecta joves, empreses i recursos de promoció econòmica i desenvolupament local dels territoris rurals.

Tant joves com empreses us podeu inscriure a la jornada fins al 14 de novembre a través del següent enllaç.

També us podeu descarregar el programa complet aquí.

Si ets jove, també pots contactar per telèfon amb la Sra. Núria Alamon, 696 103 559 nuria.alamon@raiels.cat (Raiels) i si ets empresa, amb la Sra. Anna Méndez, 934 964 500 amendez@pimec.org (PIMEC).

Per a més informació sobre el foment pel retorn dels joves professionals a l’entorn rural, podeu llegir aquesta notícia.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: