Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Inscripcions obertes per al Coworking Day 2016 que se celebra a Móra d’Ebre aquest divendres 30 de setembre

27 setembre 2016 · Noticies

La cita anual més important del calendari dels coworkers de Catalunya se celebra, aquest 2016, a Móra d’Ebre. Serà aquest divendres 30 de setembre, i el lloc s’ha triat especialment per tal d’aprofundir en aquesta forma de treballar en l’entorn rural: el coworking rural, una de les principals temàtiques de la jornada. A més, esdevindrà un aparador de les noves tendències i dels reptes del sector. Tot plegat s’emmarca en el projecte COWOCAT_RURAL, que treballa per potenciar els espais de coworking i el teletreball en les comarques rurals del país.

La trobada està organitzada, per segon any consecutiu i després d’una primera experiència a Tona, per l’Associació Coworking de Catalunya (COWOCAT), aquest cop amb el suport del Consorci Internacional d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) Ribera d’Ebre – Terra Alta. Es dirigeix a professionals freelance que treballin o vulguin treballar a través de les TIC, tant des del món rural com urbà. L’assistència és gratuïta, tot i que els que s’hi quedin a dinar hauran d’abonar cinc euros. Per inscriure’s, cal omplir en formulari que hi ha en aquest enllaç.

 

El programa de la jornada

programa-webLa benvinguda i obertura oficial de l’esdeveniment anirà a càrrec de l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol; la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i del CIS Ribera d’Ebre – Terra Alta, Gemma Carim; i el director territorial d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a les Terres de l’Ebre, Ferran Grau. A més, Jordi Silvente, president de COWOCAT, farà la presentació de la jornada, i Begoña Garcia, gerent del CIS, presentarà el projecte COWOCAT_RURAL i l’entorn de coworking de Zona Líquida de Riba-roja d’Ebre, el primer espai d’aquestes característiques que es va obrir al món rural i on avui ja hi ha instal·lats vuit professionals residents.

Les sessions de Coworking Day es realitzaran en diferents indrets del Móra d’Ebre, com el castell, l’Hotel Casa del Castell o el Club Nàutic, i tractaran qüestions com el coworking com a eina de desenvolupament del territori o com a oportunitat que representa per emprendre un negoci, així com les tendències i reptes que afronta el sector de cara a l’horitzó 2020.

La jornada s’allargarà des de les dotze del migdia, per tal que els assistents que viatgin fins a Móra d’Ebre en el tren de l’R15 puguin arribar tranquil·lament, fins a quarts de cinc de la tarda.

 

COWOCAT_RURAL

Alguns participants són teletreballadors en algun espai coworking del país; d'altres es plantegen aquesta opció per desenvolupar-se professionalment al territori.

Imatge d’arxiu de la trobada de coworkers rurals i urbans celebrada a Riba-roja al juliol.

Aquest projecte es desenvolupa en el marc dels ajuts per al desenvolupament de projectes de cooperació dels grups d’acció local de Catalunya, en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020, i està cofinançat pel Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

A més del Coworking Day, i dins el mateix projecte, el passat 20 de juliol es va celebrar a Zona Líquida de Riba-roja d’Ebre la primera Trobada de Coworkers Rurals i Urbans de Catalunya.

Per a més informació sobre el Coworking Day 2016 podeu consultar aquest enllaç.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: