Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre disposarà d’una Oficina Jove i ampliarà els servei als joves de tots els pobles

22 setembre 2016 · Noticies

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, ha rebut aquesta tarda a la Directora General de Joventut de la Generalitat, Marta Vilalta, a la seu de l’ens comarcal a Móra d’Ebre. La trobada ha servit per ensenyar-li les dependències comarcals des d’on actualment es presta servei als joves de tots els pobles riberencs i, de pas, refermar el compromís de fer realitat el projecte de la futura Oficina Jove de la Ribera d’Ebre.

La Directora General ha pogut conèixer de primera mà l'espai on s'habilitarà la futura Oficina Jove Comarcal.

La Directora General ha pogut conèixer de primera mà l’espai on s’habilitarà la futura Oficina Jove Comarcal.

L’objectiu, segons la presidenta riberenca, és donar un impuls a les polítiques juvenils que duen a terme els tècnics comarcals i donar resposta a la necessitat de disposar d’un espai físic de referència per als joves. Actualment, les dues tècniques que treballen a l’àrea de Joventut estan integrades dins la resta de departaments del Consell Comarcal. El nou equipament, en canvi, es destinarà únicament a l’ús d’aquest col·lectiu. Estarà ubicat a l’antiga Sala de Plens del Consell, a la planta baixa de l’edifici del Consell, d’accés directe a peu de carrer des de la plaça de Sant Roc. Aquest espai serà habilitat, doncs, per acollir els serveis juvenils. La disponibilitat d’espai, a més, es completarà de cara al pròxim any amb l’ampliació de la cartera de serveis d’aquesta àrea, ja que també es preveu la contractació d’una nova tècnica que se sumarà a la tasca que ja realitzen les dues persones que gestionen Joventut a la Ribera.

Suport als joves de la comarca

Per la seva banda, la directora general ha expressat la voluntat del Govern de dotar la comarca amb aquesta oficina juvenil, avançant així en el desplegament la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ), prevista en el Pla Nacional de Joventut de Catalunya (2010-2020). Tot plegat per facilitar que els joves s’emancipin i realitzin el seu projecte de vida, amb el suport dels serveis i equipaments arreu del territori, també a la nostra comarca.

entrada-ccreVilalta ha arribat al Consell acompanyada de la directora territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre, Norma Pujol, i el subdirector General de Joventut, Manel Ros. El Conseller de Joventut, Ivan Vilanova, i el gerent del Consell, Jordi Borràs, han participat també en la visita i la posterior reunió de treball per avançar en l’execució del Contracte-Programa a través del qual es despleguen els serveis juvenils a la comarca.

Abans d’arribar al Consell, la Directora General ha visitat diversos pobles de la Ribera per conèixer els projectes que s’estan treballant al territori de la seva àrea. Així, al matí ha estat al Casal de Joves de Flix i a la Zona Líquida de Riba-roja d’Ebre, on ha pogut conèixer de primera mà el projecte de coworking rural i la plataforma Retorna, una eina per promoure el retorn dels joves als pobles, impulsada des de la Ribera d’Ebre però d’àmbit nacional. A migdia, Vilalta s’ha desplaçat a Garcia, on li han presentat el nou Pla Local de Joventut elaborat amb el suport de les tècniques comarcals, i per últim a la Torre de l’Espanyol.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: