Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal reuneix demà el sector turístic de la Ribera d’Ebre per promoure l’adaptació de la seva oferta a les persones discapacitades

22 setembre 2016 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a través del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) Ribera d’Ebre – Terra Alta, ha convocat per aquest divendres 23 de setembre una jornada de formació titulada “Creació de productes turístics accessibles i atenció a clients amb discapacitat”. L’activitat, que es realitza gràcies a la col·laboració de la Plataforma Representativa Estatal de Personas con Discapacidad Física (PREDIF), s’adreça a professionals del sector turístic de diferents àmbits (restauració, allotjaments, espais culturals, espais naturals, empreses de serveis turístics, agències de viatges…) i tècnics de turisme de l’administració local. La inscripció és gratuïta i es pot formalitzar en aquest enllaç.

Entre els objectius que es persegueixen hi ha la formació als assistents per tal que siguin capaços de desenvolupar i comercialitzar productes turístics de qualitat a partir dels recursos disponibles, així com entendre i donar a conèixer les diferències entre un producte turístic i un producte turístic accessible. A més, la intenció és crear sinergies entre els participants perquè s’acabin creant productes turístics accessibles a la comarca, a la vegada que es marcaran les bases per tal que el CIS creï una nova oferta d’experiències turístiques accessibles que puguin ser comercialitzades a través de diverses plataformes del sector.

Turisme accessible

El programa de la jornada abordarà qüestions com el concepte de turisme accessible, l’atenció al client amb discapacitat i amb necessitats diverses o el disseny de productes turístics accessibles, a més d’una activitat pràctica per treballar in situ aquest darrer punt.

Des del CIS destaquen que el turisme accessible ofereix un gran ventall d’avantatges per als destins que s’orienten cap a aquest mercat. “A més de garantir la igualtat d’oportunitats”, apunta la seva gerent, Begoña Garcia, “dota d’una millor qualitat els establiments i serveis turístics”. En aquest sentit, aquests dies s’estan duent a terme visites per tal de fer un diagnòstic de la situació actual de la comarca en aquest aspecte i proposar actuacions per consolidar la Ribera d’Ebre com una destinació amb sensibilitat pel turisme accessible.

Descarrega’t el programa de la jornada en aquest enllaç.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: