Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Salut i Serveis Socials uneixen esforços per millorar l’atenció als veïns de la Ribera d’Ebre

29 juliol 2016 · Noticies

la presidenta del Consell Comarcal i el gerent de l'ICS a les Terres de l'Ebre, signant el conveni.

La presidenta del Consell Comarcal i el gerent de l’ICS a les Terres de l’Ebre, signant el conveni.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, i el gerent territorial de l’Institut Català de la Salut (ICS) a les Terres de l’Ebre, Carlos Tobar, han signat aquest matí un conveni de col·laboració entre ambdós organismes per implementar un nou sistema informàtic: “Salut+Social”, que permetrà realitzar un millor seguiment sanitari i social dels pacients atesos a la comarca.

La nova aplicació establirà una comunicació més àgil i fluida entre aquests serveis públics, coordinant les seves actuacions adreçades a col·lectius com ara famílies amb infants a càrrec, gent gran, infants i adolescents, persones amb discapacitat, amb malaltia mental, amb problemes de drogodependències, afectades pel VIH/Sida o persones immigrades, entre altres.

Així doncs, a partir d’ara les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) Móra d’Ebre, Móra la Nova i Flix tindran una millor comunicació amb l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, així com amb tots els ajuntaments de la comarca. L’experiència “ja s’està aplicant a les dues ciutats ebrenques de més de 20.000 habitants: Amposta, des de l’any 2014 i a Tortosa, des de l’any passat, amb molt bons resultats per part dels implicats, i la previsió és que s’hi sumin els quatre Consells Comarcals de l’Ebre; el primer en fer-ho ha estat el Consell de la Ribera.

 

Atenció integral a l’usuari

A la pràctica, i de cara a l’usuari d’ambdós serveis, es traduirà en una millor atenció assistencial per part dels professionals de Salut i Benestar Social, ja que abordarà de manera integral les necessitats del ciutadà: “Fins ara les treballadores socials visitaven i feien unes preguntes a l’usuari per poder atendre les seves necessitats, i després el metge i la infermera per la seva banda també es trobaven fent les mateixes preguntes per poder fer el seguiment des del punt de vista sanitari”, explica l’adjunta de direcció del Servei d’Atenció Primària a les Terres de l’Ebre, Ester Gavaldà, que afegeix que Salut+Social “evitarà aquestes duplicitats, permetrà compartir dades i abordarà cada cas de manera molt més integral”.

Tot plegat, “en benefici de les persones de la nostra comarca que és el que realment importa”, ha destacat la presidenta comarcal Gemma Carim en la signatura del conveni, acompanyada de la cap d’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal, Anna Rel. “El benestar de les persones no és patrimoni dels Serveis Socials, sinó que hi contribueix també la salut, l’educació i tots els temes relacionats amb les prestacions”, afirma la tècnica. “El que està clar és que si treballem plegats donarem una millor atenció a les persones de la comarca”, afegeix Carim.

De fet, el gerent de l’ICS a l’Ebre ja ha anunciat que l’objectiu de cara al futur “és anar creixent en l’àmbit de la relació amb Salut per millorar l’atenció a les persones”.

foto grup

Representants de Salut i Serveis Socials, avui, a Móra d’Ebre.

 

Comissió de seguiment

A l’acte de signatura del conveni d’avui han assistit també la consellera de Serveis Socials, Margarita Daura; el cap de la Direcció de Sistemes d’Informació, Jordi Baucells; i la directora de la comarca Ribera d’Ebre-Terra Alta, Miriam Boira. Un cop implementat el nou sistema, es crearà una comissió de seguiment d’aquest conveni, que estarà formada per dos membres (un de cadascuna de les entitats signants) i personal tècnic de suport. La durada de l’acord és fins al 31 de desembre de 2016, tot i que es prorrogarà anualment de manera tàcita sempre que cap de les parts no comuniqui el contrari.

Aquest conveni entre Salut i Serveis Socials segueix la línia del Contracte Programa 2016-2019 en matèria de Serveis Socials que aquest passat dilluns va presentar al territori la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: