Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Oberta una nova convocatòria de subvencions per a obres d’arranjament d’habitatges per a gent gran

12 juliol 2016 · Noticies

acte ajuts habitatges gent granEl Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre gestiona un any més la convocatòria de subvencions per a obres d’arranjament a l’interior dels habitatges per a persones grans, oberta per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Els ajuts s’han presentat als regidors de Serveis Socials i a representants de les associacions de jubilats i gent gran de la comarca en un acte fet a la seu del Consell, a Móra d’Ebre, i amb l’assistència de la Directora Territorial de Governació i Habitatge, Rosa Peig; la Cap de Servei d’Habitatge, Lidia Jordà, i el tècnic en rehabilitació David Lluís, a més de la presidenta comarcal, Gemma Carim, i els tècnics del Consell.

El termini de sol·licitud és del 2 al 29 de juliol, i es dirigeix a habitants i famílies de la comarca que visquin a l’habitatge on s’hagi de fer l’arranjament, sempre i quan algun dels seus membres sigui una persona de 65 anys o més.

Entre els requisits que han de complir els sol·licitants hi ha que no tingui prou autonomia per realitzar les activitats d’higiene, alimentació, mobilitat o altres similars, i que els ingressos de la unitat de convivència no superin dues vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya ponderat (IRSC). Aquesta xifra depèn del nombre de membres que formen la unitat de convivència i la zona geogràfica on es troba l’habitatge (consultar les bases de la convocatòria).

 

Obres subvencionables

El pressupost presentat de les obres que optin als ajuts no pot superar els 5.000 euros, i l’import de la subvenció té un límit de 3.000. Les actuacions subvencionables han d’anar encaminades a assolir les condicions mínimes d’habitabilitat de l’habitatge; adequar a la normativa vigent les instal·lacions d’aigua, gas, calefacció, electricitat i sanejament; o millorar l’accessibilitat de la vivenda.

 

Onze famílies de la comarca beneficiades l’any passat

L’any passat, onze famílies de la Ribera d’Ebre van obtenir aquesta subvenció, principalment per adaptar les cambres de bany dels seus habitatges per una major accessibilitat. D’aquestes, sis obres van ser executades per la mateixa l’Agència de l’Habitatge, mentre que la resta les van tirar endavant els propis interessats. L’any passat la quantia màxima de l’ajut eren 2.500 euros, una xifra que aquest any s’incrementa fins als 3.000.

 

Més informació al Consell Comarcal.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: